Omgekeerde yoghurttaart met citrus en Campari (uit La vita è dolce)

Is het geen plaatje deze omgekeerde yoghurttaart met citrus en Campari! Een smeuïge yoghurtcake met olijfolie en prachtige bovenkant van gepocheerde en gekarameliseerde sinaasappelplakken. Dat klinkt ingewikkeld om te maken maar is het niet. Het is de perfecte taart om op tafel te zetten als afsluiter van een (Italiaans) etentje.

La vita è dolce

Dit recept komt uit het nieuwste boek La Vita è dolce (Italiaanse zoetigheden) van schrijfster Letitia Clark (een Engelse zoetekauw die op Sardinië woont). Een prachtig boek met persoonlijke verhalen over de Italiaanse manier van leven en bomvol zoete recepten uit de Italiaanse keuken. Werkelijk alle recepten uit dit boek wil ik maken. De amaretti, cassata, perzik-amandelkoekjes, panna cotta, tiramisù, chocolade-notentaart, cannoli, citroen sorbet en ga zo maar door. Het boek is onderverdeeld in zeven hoofdstukken: koekjes, krokante taarten, cakeachtige taarten, lepeldesserts, gegist en gebakken, gelato en cadeautjes.

Voor je aan de slag gaat met deze omgekeerde yoghurttaart met citrus en Campari, lees mijn onderstaande tips!

Kookboekrecepten, Menu, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(5 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde