Ingrediënten
- 200 g rode bosvruchten (vriezer)
- 400 ml yoghurt
- 2 el havermoutvlokken
- 1 el geschaafde amandelen
- 3 el vloeibare honing
- 1 tl vanille-extract
Verder nodig
- Staafmixer
- 2 mooie glazen
Ontbijtrecepten deel ik niet zoveel op KL omdat ik zelf niet echt een ontbijter ben. Althans, een boterham met hagelslag of pindakaas zul je mij ’s ochtends niet snel zien eten. Noem me verwend, maar ik pak graag uit met het ontbijt. Geef mij maar pancakes, roerei, een roombotercroissant, of deze prachtige ontbijt trifle met bosvruchtensaus, Griekse yoghurt en zelfgemaakte granola! Dat is smullen geblazen!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Verwarm 2 eetlepels honing in een pannetje op het vuur, of in de magnetron zodat hij nog vloeibaarder wordt. Roer de vanille-extract door de honing. Doe de havermoutvlokken in een kom met de geschaafde amandelen en voeg de verwarmde honing toe. Roer goed door. Verdeel de havermoutvlokken over het bakblik en bak 8 minuten in het midden van de oven. Schep de granola om en bak nog 2 tot 3 minuten verder in de oven tot de granola goudbruin en krokant is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Verwarm ondertussen de bosvruchten met de overige honing in een pannetje (houd wat hele bosvruchten achter voor garnering) op middelhoog vuur tot ze zacht zijn en hun sap loslaten. Pureer glad met de staafmixer.
Verdeel de helft van het fruit over 2 glazen, gevolgd door de helft van de yoghurt. Herhaal deze lagen. Strooi wat granola over de yoghurt en garneer met het achtergehouden fruit. Serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie