Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ontbijtbroodjes met kwark
Op zondagmorgen is er niets fijner – op lekker lang uitslapen na dan – dan uitgebreid ontbijten met de hele familie. Natuurlijk het liefst met zelfgemaakte ontbijtbroodjes. Deze ontbijtbroodjes zijn heerlijk luchtig door de kwark (die je overigens niet echt terug proef) en zijn supermakkelijk om te maken, je zet de broodjes binnen 35 minuten op tafel! Eet de broodjes het liefst als ze nog warm zijn, eenmaal afgekoeld worden ze wat vaster.
Ontbijt – circa 18 broodjes
Ingrediënten
- 600 gram bloem
- 2 zakjes bakpoeder (ca. 32 gram)
- 2 tl zout
- 2 tl suiker
- 1 ei
- 300 g magere kwark
- 120 ml + 2 el melk
- 120 ml zonnebloemolie
- parelsuiker of zaden en pittenmelange
Verder nodig
Handmixer, of keukenmachine met deeghaken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom en voeg dan het ei, de kwark, 120 ml melk en de olie toe.
Kneed met de deeghaken van de handmixer tot een deeg.
Vorm 18 ronde broodjes van het deeg en verdeel ze over een bakblik bekleed met bakpapier. Kruis de broodjes aan de bovenkant in met een scherp mes en bestrijk ze met een klein beetje melk. Tot slot de broodjes bestrooien met de parelsuiker of met wat zaden en pitten.
Bak de broodjes in een voorverwarmde oven van 170°C in 25 minuten goudbruin.
Even laten afkoelen en serveren met wat boter en jam.
Mmmm… Enjoy!
om 12:06
Deze zien er heerlijk uit. Hoeft de bloem niet gezeefd? Ga ze zeker proberen.
om 12:12
Dat mag, maar hoeft niet.
om 23:46
Mijn zoon vond de broodjes verrukkelijk, wij ook trouwens. Maar wij willen het als 1 grote kwarkbol bakken. Zou dat lukken en hoe lang moet het dan in de oven?
om 07:54
Ik heb het al gevonden ?
om 09:55
Hoi Sandra, is het al gelukt met de grote kwarkbol? Ik denk dat je de oventijd misschien maar 5 of 10 minuten hoeft te verlengen, of totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Ben heel benieuwd! 🙂
om 11:14
Zou je de zonnebloemolie kunnen vervangen door maïsolie ?
om 16:33
Ja hoor, dat kan!
om 20:20
Hoi, heb ze deze avond geprobeerd en ze zijn echt super lekker ! Dank je voor het leuke receptje.
om 13:27
Leuk om te horen Florence! 🙂
om 14:53
Vanochtend heb ik ze gemaakt. Echt supermakkelijk en superlekker! Bedankt voor het recept ?
om 13:00
Hallo,
Hoeven deze broodjes niet te rijzen?
groetjes, Lilian
om 13:28
Inderdaad Lilian, dat hoeft niet, er zit geen gist in. De broodjes worden luchtig door het bakpoeder. Ze zijn het lekkerst als ze net warm uit de oven komen, want na het afkoelen worden ze een stuk vaster.
om 15:36
Kun je de hoeveelheid probleemloos halveren?
om 10:17
Daar heb ik zelf nog geen ervaring mee Kathy. Ik denk wel dat het kan. Ben heel benieuwd! 🙂
om 16:48
Ik ga het een keer proberen!
om 09:46
Leuk Kathy, ben heel benieuwd wat je ervan vindt.
om 14:44
Klinkt erg lekker! Ik ben benieuwd of dit recept ook zonder de suiker zou kunnen? (ik ben op zoek naar lekkere recepten voor mijn 40 dagen zonder suiker vanaf 2 januari 😉 )
om 08:32
Ja hoor, je kunt de suiker gewoon weglaten.
om 09:58
Hoihoi, zou ik ook griekse joghurt met 0% vet kunnen gebruiken?
Groetjes
om 09:59
Al gevonden sorry!
om 20:46
Hoi Anita,
Dat overkomt mij ook weleens… 🙁 Hoewel kwark en yoghurt verschillende producten zijn kun je de kwark zeker vervangen door yoghurt. Ik zou dan echter wel kiezen voor een dikkere (volle) yoghurt, die komt qua textuur wat dichter in de buurt van kwark. Heb je toch magere yoghurt zou ik het daar gewoon mee proberen. De verhoudingen zou ik hetzelfde laten. Ik heb er zelf (nog) geen ervaring mee om de broodjes met yoghurt te maken dus ben erg benieuwd naar het resultaat! Succes ermee!
om 21:10
MMmmmmmmmm ze waren heerlijk, lekker luchtig.
Denk dat als ik ze met kwark gemaakt zou hebben ze nog iets luchtiger zouden zijn geweest.
Kun je mij vertellen hoe lang de broodjes te bewaren zijn?
En kan ik ze invriezen?
Dankje.
om 07:18
Je kunt de broodjes bewaren en/of invriezen maar je kunt ze het beste direct opeten. De broodjes zijn de volgende dag namelijk al een stuk vaster en dus minder lekker.
om 10:08
Ze waren indedaad wat vaster vanmorgen.
Maar nog steeds erg lekker!
om 18:16
Fijn om te horen Anita!
om 20:21
Ik wil deze broodjes graag morgen maken.
Maar nu heb ik per ongeluk yoghurt gekocht i.p.v. kwark.
Kan ik ze hiermee toch maken (verhoudingen aanpassen)?
Ik heb zo’n zin in deze broodjes dus ik hoop dat het toch kan.
Groetjes
Anita
om 11:22
Doe de yoghurt in een zeef en laat deze uitlekken. Zo krijg je een vastere massa.