Deze snelle ontbijtquiche maak je met tortillawaps en een lekkere vulling met ei, bacon, paprika en doperwten. Blokjes romige feta maken het af. Deze ontbijtquiche smaakt niet alleen lekker als ontbijt maar is ook heerlijk als lunchgerecht, eventueel met een salade erbij.
Variaties
Met de vulling van deze ontbijtquiche kun je naar hartelust variëren. Vervang de bacon bijvoorbeeld door ham- of kipreepjes, of laat het vlees achterwege voor een vegetarische variant. Andere groenten die je kunt gebruiken zijn prei, bosui, gebakken champignons en cherrytomaten. De feta kun je ook vervangen door geraspte parmezaan, zachte geitenkaas of mozzarella.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bedek de bodem van de ovenschaal met de tortillawrap en maak een klein opstaand randje.
Klop de eieren los met de bieslook en zout en peper. Giet het ei over de tortillabodem.
Verdeel de bacon, paprika, doperwten en feta erover.
Bak de ontbijtquiche 15 tot 20 minuten in de oven, of tot het ei gestold is.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie