Ingrediënten
- 4 kipfilets
- Oosterse vleesmarinade
- 8 grote tortillawraps
- 1/2 kleine witte kool, heel fijn gesneden
- Bosje lente-ui, in ringen gesneden
- Bosje koriander, grof gehakt
- Mayonaise
- Zoete chilisaus
Oosterse wrap met kip – Deze oosterse wrap met kip, knapperige witte kool en bosui is echt verslavend lekker. Lekker om te serveren met krokant gebakken frietjes.
De kip wordt gemarineerd in een oosterse marinade met kaneel, gember en koriander en is heerijk fris en kruidig. De witte kool en bosui geven de wraps een knapperige bite. Serveer met een drizzle zoete chilisaus en smullen maar!
Ik gebruik in dit recept kipfilet die door de marinade heerlijk mals en sappig blijft. Je kunt eventueel ook kipdijfilet gebruiken.
Themarecepten, Wereldgerechten, Aziatische recepten, Campingrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Kiprecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Close
om 19:00
Vanavond dit recept gegeten en manmanman, wat wás het lekker!
om 21:20
Ah, zo leuk om te horen Petra! Wij zijn hier ook echt dol op! 🙂
om 10:59
VAn de week gegeten en het was heerlijk! Ben echt fan van je recepten. Heb echt al veel van je gemaakt. ?
Elke week kijk ik op je site om ideetjes op te doen.
Groetjes,
Lynsey
om 15:32
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Lynsey! Bij goed weer bereid ik dit gerecht ook graag buiten op de barbecue, dat is echt genieten.
om 10:38
Hallo Annemiek, ik heb een vraagje. Moet de wittekool eerst nog geroerbakt worden of strooi je rauwe reepjes eroverheen?
om 16:01
Rauwe reepjes Miranda, dat is echt het allerlekkerst. Daarom is het ook belangrijk om hem flinterdun te snijden.
om 02:38
Na de Turkse wrap werd deze wrap thuis minder goed ontvangen. Kwestie van smaak denk ik, want ik vond hem in tegenstelling tot mijn man wel heerlijk.
om 11:44
Inderdaad Minoe, smaken verschillen. Gelukkig maar. 😉 Fijn dat ie jou gesmaakt heeft.
om 22:05
Een heerlijk gerecht zeg en ik had daarbij ook zelfgemaakte mayonaise gemaakt, dus we hebben weer met veel smaak gegeten.
om 10:25
Mmmm… Met zelfgemaakte mayonaise maak je dit gerecht inderdaad echt helemaal af. Top Mirte!
om 11:00
Ik ben echt helemaal weg van dit recept! Vanavond staat dit zeker weer op het menu. De verschillende smaken plus dat het echt kei makkelijk te maken is, ideaal!
om 10:11
Hoi Vanessa, wat leuk om te horen!! Het is inderdaad een fantastisch gerecht, wij zijn ook fan! 🙂
om 19:16
Die ga ik zeker eens naken super zeg
net voor 1 persoon goed te doen zonder friet naruurlijk
om 21:25
Hoi Carla,
Zeker goed te doen, je hoeft eigenlijk alleen de kip de grillen, de rest is wat snijwerk. Je zult er zeker van gaan smullen!
Annemiek