Bereiding
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 180 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed de randen met bakpapier.
Maal de oreo’s (houd 4 oreo’s achter) tot fijn poeder in de hakmolen of keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en roer de fijngemalen oreo’s erdoor. Verdeel de oreo’s over de bodem van de springvorm en druk met de achterkant van een lepel stevig aan. Zet in de koelkast (bakpapiertje eronder) om op te stijven.
Doe alle overige ingrediënten in een grote kom en mix op de laagste stand tot een glad mengsel. Niet te lang kloppen, stop zodra alles goed gemengd is. Schenk het roomkaasmengsel over de oreobodem. Hak de achtergehouden oreo’s grof en strooi over de bovenkant.
Zet de oventemperatuur terug naar 120 graden en bak de cheesecake op een rooster in het midden van de oven in circa 75 minuten gaar. Schuif een bakblik met een bakpapiertje onder het rooster voor als de cheesecake gaat lekken. De cheesecake is goed als hij stevig is maar nog heel licht wiebelt in het midden. Is de cheesecake nog te wiebelig, bak hem dan 10 minuten extra en controleer opnieuw. Herhaal indien nodig.
Zet de oven uit en laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven. Zet de cheesecake daarna in de koelkast en laat een nacht opstijven.
Deel je reactie