Bereiding
Breng een pan met water aan de kook voor de orzo. Bereid de orzo volgens de omschrijving op het pak. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe de orzo in een ruime kom en roer om met een scheutje extra vierge olijfolie. Roer de orzo om de vijf minuten los, tot hij is afgekoeld. Zo kan hij niet gaan plakken.
Grill de paprika in de oven onder een hete grill (de spiralen bovenin de oven om te gratineren) tot het vel rondom zwartgeblakerd is. Je kunt de paprika ook roosteren boven de vlam van het gasfornuis, maar dit duurt wat langer. Doe de paprika in een gesloten diepvrieszak en laat even rusten.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Trek het zwarte vel van de paprika af en verwijder de zaadlijsten. Snijd het paprika vruchtvlees in blokjes.
Meng alle ingrediënten in de kom met de orzo. Maak de orzosalade aan met een scheut extra vierge olijfolie, een scheutje balsamicoazijn en peper en zout uit de molen.
om 18:50
Wat een heerlijk gerecht! Had wat restjes brandnetel- en schapenkaas over, dat paste perfect. Kinderen (6 en 3) vonden het heerlijk, op ’t sjalotje na 🙂
Leuk om je site gevonden te hebben!
om 10:42
Superleuk om te horen dat het gesmaakt heeft Bernice! 🙂