Ossenhaas met pepersaus

Eén van mijn favoriete vleesgerechten is malse ossenhaas biefstuk geserveerd met romige pepersaus. De pepersaus met knapperige peperbolletjes maak je heel eenvoudig zelf.

Deze ossenbiefstuk met pepersaus is een heerlijk hoofdgerecht om met kerst te serveren. Bekijk hier alle kerst hoofdgerechten.

Ossenhaas biefstuk

Omdat ossenhaas vrij kostbaar is, serveer ik dit gerecht het liefst in het weekend of op een feestdag zoals kerst. Er is dan alle tijd om ontspannen te genieten van een uitgebreid feestmaal. Een goed glas wijn erbij en je avond kan niet meer stuk.

PS Vervang de ossenhaas op een doordeweekse dag door bijvoorbeeld varkenshaas, kipfilet of een lekkere schnitzel.

Wijntip van Martin De Wijngek:

“Als je dit diner voor een bepaalde gelegenheid serveert, kies dan een mooie, en een beetje jonge Bordeaux. Een Grand Cru uit St. Estephe, Pauillac, Saint Juliën, en Margaux is hier prachtig bij. Je kan ook kiezen voor een Pomerol. Pomerol ligt aan de overkant van de rivier de Gironde, die het Bordeauxdistrict doormidden klieft. Wijnen uit de Pomerol zijn gemaakt van de merlot en zijn niet zo streng in hun jongen jaren als de buren aan de overkant van de rivier.

Een Grand Cru de Bordeaux kost wel serieus geld. Heb je iets minder te besteden (kan haast niet bij een gerecht met ossenhaas) kies dan een goede Cabernet Sauvignon uit Australië of Chili. Deze wijnen liggen in de prijsklasse van 8 tot 20 euro. Zet wel een karaf met water op tafel om de eerste peperkorrels te kunnen blussen.”

Spijs & Wijn Recepten, Themarecepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde