Zelf appeltaart maken is niet alleen leuk, maar ook heel erg lekker! Met dit eenvoudige basisrecept maak je de allerlekkerste appeltaart, met knapperige deegbodem en zachte appelvulling met kaneel en rozijnen. De favoriet van jong en oud.
Appeltaart maken
Het bekleden van de springvorm met het deeg kan — zeker als je hem voor de eerste keer maakt — een gepriegel zijn, maar oefening baart kunst! Bovendien hoeft jouw appeltaart er niet perfect uit te zien, want hij zelfgemaakt met liefde. 😇 Als je deze appeltaart een paar keer gemaakt hebt zul je zien dat het steeds makkelijker wordt.
Hollandse recepten, Kerstrecepten, Sinterklaas recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 17:51
Heeeerlijke taart en was inderdaad makkelijk te maken. Hoewel de bovenkant er niet zo strak uit ziet als die van jou. Maar deze gaan we vaker maken!
om 10:14
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! Enne, oefening baart kunst… 😉
om 13:03
Hoi Annemiek,
Hoe kreeg je het deeg toch een goede bal? Bij mij blijft er veel bloem over.
om 10:16
Hoi Janita, eerst de bloem en boter zonder het ei mixen tot een fijn, kruimelig deeg. De boter moet bijna volledig opgenomen zijn in het deeg. Dan pas het ei erdoor en kort verder mixen tot een glad deeg.
om 20:50
Ik gebruik zelfrijzend bakmeel en daar doe ik een half zakje bakpoeder bij.
De custard of paneermeel strooi ik over de bodem om het vocht van de appels op te vangen.
om 10:18
Hoi Loes, de custardpoeder meng ik door de appels als bindmiddel en geeft de appelvulling zo tevens een lekkere smaak. Maar over de bodem strooien kan ook.
om 16:45
Gisteren heb ik deze heerlijke appeltaart gemaakt. De geur die in huis hing deed ons al watertanden. Na het eten, hebben we bij de thee lekker zitten smullen van deze zalige appeltaart!
En een primeur, want ik had nog nooit zelf appeltaart gebakken hihi!
om 19:54
Haha! Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk Elisa, want ook ik begin nu weer te watertanden. 😉 Fijn om te horen dat hij zo goed smaakte. Je kunt je hart trouwens ophalen, want er staan nog veel meer heerlijke appeltaartrecepten online en binnenkort volgt ook mijn nieuwste favoriet: appelkruimeltaart met hazelnoten!
om 11:35
Hoi Annemiek,
We hebben de appeltaart nu 2x gemaakt van onze eigen appel oogst. En ik kan deze iedereen aanraden.
Hierbij een foto:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/AnwKYZh9NZUN-c2RzfUC-NMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
om 07:30
Bas, ook jouw appeltaart ziet er verrukkelijk uit! Appeltjes van eigen oogst maken zo’n taart natuurlijk wel echt helemaal af, top! Bedankt voor je reactie en voor het delen van de mooie foto!