Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen
- 50 g ongezouten roomboter + extra om ovenschaal in te vetten
- 50 g bloem
- 600 ml groente- of kippenbouillon
- 100 ml (kook)room (melk kan ook)
- 250 g prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
- 75 g diepvriesdoperwten
- 1 tl gedroogde dille
- 75 g ham (vleeswaren), klein gesneden
- 80 g belegen kaas, geraspt
- 100 g mini pasta (bijv. mini penne, fusilli of schelpjes)
om 21:34
Heerlijk! Hoe zou ik hem iets ‘slanker’ kunnen maken?
om 09:48
Je kunt kookroom light en kaas met minder vet gebruiken.
om 15:48
Was echt lekker ik heb ook iets meer vocht erbij gedaan
om 12:05
Echt heerlijk gegeten. Kun je dit ook eerder maken. En later in de oven?
om 14:11
Dat kan zeker José!
om 16:26
Maak ik hem dan tot en met stap 4?
om 16:51
Ja, dat klopt José. Heb het zelf nog niet geprobeerd dus ben benieuwd naar het resultaat! 🙂
om 19:16
Vandaag gemaakt en het we vonden het heerlijk dus dit komt vaker op tafel!
om 17:10
Lijk mij een heerlijk recept,maar mag ik vragen welke grote oven schaal ik moet gebruiken.
om 19:37
Heeel lekker! Ik was wel de erwtjes vergeten maar alsnog super lekker en heb wel 200gr pasta gebruikt hihi. Dit ga ik zeker vaker maken!!
om 19:02
Heb deze schotel vanavond gemaakt..
De smaak was lekker maar ik vind het vrij machtig en te papperig.
Het leek net op een dikke ragout.
Heb me aan de ingrediënten gehouden, maar misschien heb je nog een tip ?
Agnes.
om 10:08
Hoi Agnes, als je de saus te dik vindt kun je hem altijd verdunnen door een beetje extra vocht (water of bouillon) toe te voegen.
om 18:23
Heb vanavond de ovenschotel met ham en prei gemaakt wow dat was lekker dank je voor het recept die hou ik er in
om 19:07
Superleuk om te horen Lida! ?
om 21:27
Vandaag gemaakt en het was heeeeerlijk! Bedankt voor het recept. 🙂 En de ingemaakte courgetten? Al klaar? Groetjes
om 11:47
Aaah, leuk om te horen Vanessa! De ingemaakte courgettes heb ik nog niet geprobeerd (staan in de kelder dus dan vergeet ik het vaak), maar zal ze van de week eens even proeven! Wordt vervolgd…. 🙂
om 16:35
Oh dit ziet er lekker uit.
Ga dit zeker maken.