Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie.
Schil de aardappels en halveer de grote exemplaren. Kook de aardappels gaar in een ruime pan met licht gezouten, kokend water. Kook ondertussen ook de groenten bijna gaar in een ruime pan met kokend water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Maak de puree smeuïg met melk en roomboter en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Roer de peterselie door de puree.
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en voeg de ui toe. Fruit de ui op middelhoog vuur tot hij zacht en glazig is. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met zout en peper. Bak het gehakt rul. Verwijder eventueel overtollig bakvet uit de koekenpan (ik dep een deel van het bakvet in de pan altijd weg met een stukje keukenpapier). Voeg de groenten toe aan het gehakt en roer door elkaar.
Verdeel het gehakt en de groenten over de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi met de geraspte kaas.
Bak circa 40 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.
om 17:44
Heerlijk makkelijk recept, ik kook de diepvries groente niet voor maar roer het even door het gehakt. Puree erop, ik kies vaak voor puree uit zakjes, dan is het binnen 10 minuten klaar voor de oven. Ideaal als je snel een heerlijke maaltijd op tafel wil hebben!
om 08:59
Dat is zeker een goed idee Betsy voor een snelle maaltijd.
om 16:35
Klopt de lange oventijd van 40 minuten? Lijkt me verder een supermakkelijke maar smakelijke maaltijd. Gauw een keer proberen.
om 17:35
Hoi Annette, ligt er een beetje aan hoe snel jouw oven is… in elk geval bakken tot de kaas gesmolten is en een krokant korstje vormt.