Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ovenschotel met kabeljauw en gerookte zalm van Marian
Vis is supergezond vanwege de goede visvetzuren die helpen hart- en bloedvaten gezond te houden. Wist je trouwens dat viseters zelfs ruim 40 procent minder kans hebben op een herseninfarct? Het voedingscentrum raad dan ook aan om twee keer per week vis te eten. Met dit ingezonden recept van Marian gaat dat zeker lukken! Een ovenschotel met witvisfilet en gerookte zalm, aardappelschijfjes en een heerlijke roomsaus. Het woord is aan Marian:
Als je weinig tijd hebt om te koken maar toch heerlijk wilt eten…. hier een verrukkelijk visrecept.
Benodigdheden;
* 400 gram witvisfilet (kabeljauw, goed droog gedept)
* 200 gram gerookte zalm
* bosje bosui
* 600 gram aardappelschijfjes
* kuipje philadelphia bieslook
* flesje blueband finesse (flesje)
* 100 gram geraspte belegen kaas
* peper en zout uit de molen
Bereiding;
Doe de kabeljauw in de ovenschaal die je met boter hebt ingevet. Bestrooi met peper en zout. Voeg de in stukjes gesneden bosui eroverheen. Verdeel vervolgens de gerookte zalm in snippers erover.
Gaar de aardappelschijfjes 5 minuten in de magnetron voor en verdeel er dakpansgewijs erover heen. Bestrooi met peper en zout.
Vermeng de philadelphia met de blueband finesse tot een lobbige saus en giet dit over de schotel heen.
Bedek het geheel met belegen of oude geraspte kaas.
Plaats de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak dit ongeveer een half uur. De bovenkant moet goudbruin zijn.
Serveer eventueel met een groene salade.
Eet smakelijk!
om 18:18
we hebben dit vanavond gegeten en t was verrukkelijk.
we hadden i.p.v kabeljauw koolvis gebruikt(die hadden we nog), deze gaan we vaker eten dank je voor t recept
om 18:23
De saus is zo waterig na bereiding. Wat kan ik hieraan doen?
om 11:16
wat is bluebandfinesse ?
om 13:44
Dat is kookroom
om 11:08
op zoek naar een eenvoudige en visrijke ovenschotel, kwam ik dit recept tegen.
Heerlijk. Dit bewijst dat lekker eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Abusievelijk geen kuipje bieslook, maar kruidenboter gebruikt; aardappel vers en vis vers (…) van de visboer. Of het door deze aanpassingen meer of minder lekker is geworden weet ik niet, maar met wat rauwkost erbij ( nog lekkerder, en anders ook wat karig wb hoeveelheid groenten…) is het een heerlijke en uitstekende maaltijd. Bij deze structureel opgenomen in het gezinsmenu!
om 16:53
Ik ga deze schotel vanavond maken, maar vervang de witvis door roze garnaaltjes en voeg een “gewoon” uitje en een teen knoflook toe…..
om 22:30
Hoi Annemiek ben een grote fan van jouw recepten en dacht als jij dit recept deelt moet het wel heel lekker zijn. Nou inderdaad heerlijk. Zelfs onze dochter die niet van vis houdt zei “dit is de eerste ovenschotel met vis die ik lekker vind”. De rest van de familie vroeg of ik het recept vooral wilde bewaren. Het moge duidelijk zijn dit is een blijvertje.
om 11:39
Ik heb het gisteren gemaakt en het was heerlijk. Wij zijn met vijven en geen van alle echte viseters. Maar iedereen vond het lekker. Alles was op. Zeker voor herhaling vatbaar.
om 10:29
Klinkt heerlijk. Ik ga het vanavond maken.. Alleen ik heb een vraag; kan het ook met kabeljauw uit de vriezer? Ik heb namelijk nog kabeljauw in de vriezer liggen.
om 11:23
Hoi Linda, dat is natuurlijk geen probleem. Ik zou de kabeljauw van tevoren wel rustig in de koelkast laten ontdooien.
om 15:20
heb alles in huis gehaald Marian.
en ga het vanavond maken voor twee vriendinnen.
ben dus benieuwt maar na de ingrediënten die er in zitten wordt het vast bijzonder.
koken is sowieso een grote hobby van mij en zeker met vis.
waarom ik dit gerecht heb uitgekozen.
komt eigenlijk alleen maar door Jou Naam.
iemand waar ik graag voor kookte.
een lieve groet William
om 14:50
In één woord: heeeerrrliijjjkk!!! Ik heb er alleen nog broccoli aan toegevoegd.
om 22:04
Mijn zoontje houdt niet zo van vis en vooral niet van zalm. Ik heb dit gerecht gemaakt en geserveerd, zonder te vermelden wat er in zit en hij heeft zijn hele bordje leeggegeten. Achteraf heb ik gevraagd en was het lekker? Ja, heerlijk mama! Maarre.. wat heb je dan gegeten? Uhhhh… aardappeltjes met spekjes!!! Whahaha, maar wel alles op!!
om 11:29
Ik heb deze week gemaakt! Het was heerlijk!!
om 20:08
Ja 400 gram kabeljauw en een pakje gerookte zalm…hoop dat het jullie smaakt.
om 01:00
Wat leuk dat je het recept op de site hebt geplaatst…dank je wel. Is een heerlijk gerecht dat ook veel kinderen lekker vinden vanwege de zachte smaak. Ik maakte het vaak in de gezinnen toen ik in de kraamzorg werkte
om 09:27
Leuk om het verhaal achter het gerecht te horen Marian. Ik kan me inderdaad goed voorstellen dat kinderen dit ook erg lekker vinden Ga het snel eens maken. Bedankt voor het delen!
om 21:13
het lijkt heerlijk maar hoeveel kabeljauw moet er in voor 4 personen .
gr folkert.
om 22:50
Hoi Folkert,
Ik zou 200 gram kabeljauw toevoegen. Samen met gerookte zalm heb je dan in totaal 400 gram vis wat voldoende moet zijn voor vier personen.
Succes!
om 09:07
bedankt zal het proberen.
om 19:07
Ga ik absoluut proberen!
om 18:48
Lijkt me heerlijk, die nemen we mee 🙂