Ovenschotel met krieltjes en gehakt

Ovenschotel met krieltjes en gehakt. Een heerlijke ovenschotel met krieltjes en een tomatensaus met gehakt, prei en paprika. De mascarpone maakt hem lekker romig. Ik serveer er graag een frisse, groene salade bij. Zie ook onderstaande variatietips!

Voorbereiden

Deze schotel is heel makkelijk om te maken. Je kunt hem ook voorbereiden zodat je hem ’s avonds zo de oven in kunt schuiven. Doe de kaas er dan nog niet op. Dek de schotel af met alufolie en bak hem 20 tot 30 minuten in de oven op 200 graden, of tot hij door en door warm is. Verwijder dan het alufolie en strooi de kaas erover. Bak dan nog circa tien minuten verder, of tot de kaas is gesmolten.

Even laten pruttelen

Hoe langer je de gehaktsaus laat pruttelen, hoe lekkerder hij wordt, net zoals bij bolognesesaus. Je kunt hem ook al een dag van tevoren maken. De volgende dag warm je hem even op en roer je de mascarpone erdoor. Je kunt de saus ook in de slowcooker maken, zie onderstaande tip.

Hoogendoorn Kaas

Voordat je de schotel de oven inschuift bestrooi je hem met geraspte kaas. Ik gebruik hiervoor de Stolwijkse jong belegen van Hoogendoorn Kaas. Deze kaas wordt gemaakt van dagverse melk van de boerderij. Hij is vol van smaak en romig. Heerlijk om zo uit het vuistje van te genieten, of op een boterham. Het is ook een lekkere smeltkaas voor in een tosti, of over een ovenschotel voor een mooi goudbruin korstje.

Ovenschotel met krieltjes en gehakt

Kortingscode

Je kunt de kazen en andere producten van Hoogendoorn Kaas kopen op de markt, of bestellen in hun webshop. Als je een account hebt in de webshop van Hoogendoorn Kaas kun je na het inloggen de kortingscode Keukenliefde010 invoeren bij je bestelling. Je krijgt dan eenmalig 10% korting op je aankoop.

Ben je benieuwd naar de vorige recepten die ik maakte met Hoogendoorn Kaas? Ik zet ze hieronder voor je op een rij:

Ovenschotel met krieltjes en gehakt

Ovenschotels, Slowcooker, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Ovenrecepten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(85 stemmen)
19 reacties

Deel je reactie

  1. Willemijntje

    mmm heerlijk net gemaakt met gebakken gnocchi en moet straks de oven in maar smaakt nu al heerlijk!!

    1. Leuk om te horen en eet smakelijk voor straks! 😀

      1. Willemijntje

        ik heb hem opgewarmd in de oven met de kaas een half uur op 200 graden. De (mozzerella)kaas was helaas te hard geworden had niet tussendoor gekeken en de saus iets teveel ingedikt. Hij was vanmiddag al goed dus volgende keer iets meer vocht erbij doen en niet te lang in de oven met de kaas. De smaak was goed. Maar vanmiddag was hij lekkerder😂

        1. Je kunt de schotel ook afdekken met alufolie, dan verdampt het vocht minder snel. De kaas zou ik er pas op doen als de schotel al opgewarmd is en dan nog even kort in de oven (zonder alufolie) om te laten smelten.

          1. Willemijntje

            Ja dat denk ik ook! Bedankt voor je reactie , ga het binnenkort op mijn werk maken voor onze bewoners. Maar dan met gebakken krieltjes .

          2. Willemijntje

            echt leuke recepten op je site, heb ook de spinazie schotel met bladerdeeg afdakje gemaakt pas geleden. vonden ze ook erg lekker!!

          3. Met gebakken krieltjes erbij geserveerd lijkt me ook lekker. En wat leuk om te horen dat de spinazieschotel ook smaakte! 🙂

  2. Helaas waren de krieltjes niet gaar! 🙁
    Ik heb de voorgekookte mini krieltjes 10 minuten mee laten koken en daarna in de oven voor 10 minuten en daarna de ovenschaal onder aluminiumfolie nog 10 minuten laten rusten. Krieltjes waren nog hard en niet gaar, Konden het helaas vandaag niet eten. Wellicht morgen? Ik snap niet wat hier mis is gegaan…

    1. Hoi Miranda, de krieltjes moeten eigenlijk (bijna) gaar zijn als je ze in de ovenschaal doet. Dus 10 minuten (of langer) met het gehakt meestoven tot ze gaar zijn en dan nog even in de oven om te gratineren. Als je de schotel afdekt met alufolie kun je de krieltjes in de oven nog verder laten garen. Hopelijk smaakt het dan vandaag wel. 🙂

    2. Tessa

      Best lekker, maar een natte prut, geeneens water toegevoegd. Helaas kijkt het totaal niet op het plaatje.tess

  3. Dianne

    Zeer lekker super gerecht

    1. Willemijntje

      moet de saus een beetje dik blijven? ben bang dat het te nat wordt met zo’n hele fles tomatensaus?

      1. Door het stoven dikt de saus nog in voordat het in de oven gaat. De krieltjes gaan er later ook nog bij dus je hebt wel wat vocht/saus nodig om de krieltjes ook te laten garen. De schotel moet lekker smeuïg zijn als het uit de oven komt. 🙂

        1. Michael

          Als je het recept volgt zijn de krieltjes niet gaar. Misschien de voorgekookte krieltjes nogmaals koken? Verder smaakt het prima!

    2. Leuk om te horen! 🙂

  4. Eleonora

    Gisteren gegeten, wat was het lekker!!

    1. Leuk om te horen Eleonora! 🙂

      1. Marleen

        Kun je deze ovenschotel ook goed invriezen?

        1. Dat kan Marleen, alleen laten krieltjes wel veel vocht los tijdens het ontdooien waardoor de schotel dan wat natter kan zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde