Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
Verhit een grote koekenpan met anti-aanbaklaag (of grillpan) op hoog tot middelhoog vuur. Besprenkel de groenten royaal met olijfolie en hussel om zodat alles met een dun laagje olie bedekt is. Bak de groenten (je zult dit in meerdere keren moeten doen) in de koekenpan tot de groenten zacht en aan beide kanten goudbruin zijn. Bestrooi de groenten tijdens het bakken met wat zeezout uit de molen.
Roer in een kom de tomatenblokjes, knoflook, balsamicoazijn, suiker en de helft van de basilicum door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Bouw laagjes in de ovenschaal van gemengde groenten, tomatensaus en wat geraspte kaas (bewaar de mozzarella en wat geraspte kaas voor de bovenkant). Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje tomatensaus, plakjes mozzarella en wat Parmezaan.
Bak de ovenschotel circa 30 minuten in het midden van de oven.
Bestrooi vlak voor serveren met de overige basilicum.
om 13:59
Kan ik een gedeelte eventueel invriezen?
om 15:04
Ja hoor, dat kan!
om 20:07
Vandaag gemaakt en was erg lekker! Ik heb de groentes in de oven gegrild, dit ging super, we hebben er een salade bij gegeten met tomaatjes, komkommer, olijven, sla en wat stukjes lente ui. Bedankt voor het recept!
om 11:30
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Jolein! 🙂
om 09:47
Heerlijk recept. Wel even een werkje idd om die groente te bakken, maar is het waard. Heb zelf nog vega gehakt erbij gedaan, krijg je een beetje lasagne idee. We hadden hier genoeg aan voor 3 personen. En voor ons heel fijn koolhydraat arm! ?
om 13:45
Gisteren gemaakt. Het grillen kost wat tijd( en een keuken die blauw van de rook staat ?), maar het resultaat is echt heerlijk Ik heb er penne bij gekookt. . Zelfs de kinderen die totaal niet gek zijn van groente eten dit met smaak op. Dit ga ik vaker maken maar dan wel buiten grillen denk ik. Bedankt weer!
om 09:30
Hoi Diana, ja dat is altijd de ellende van grillen in de koekenpan of grillpan. Als je een goede ovengrill hebt gaat het daar ook perfect in. Leg dan de groenten in een enkele laag op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze dun met olijfolie en bestrooi met zeezout. Laat de ovengrill roodgloeiend worden en schuif dan de bakplaat onder de ovengril. Halverwege de baktijd de groenten een keer omdraaien. Net zo lekker als uit de grillpan en geen blauwe walm! 🙂
om 19:25
Dit heb ik gedaan! Het is een stuk sneller en het resultaat is ook prima. Grillen in de pan vind ik zelf lekkerder, maar in de oven is een prima alternatief voor als je niet zo veel tijd hebt. Verder was het erg lekker!
om 09:25
Ah, leuk om te horen Meike! 🙂