Ovenschotel met paprika, courgette en aubergine

Deze ovenschotel met paprika, courgette en aubergine is vegetarisch en verrukkelijk. De basis lijkt erg op de Italiaanse aubergineschotel melanzane alla parmigiana maar dan met extra groenten. Door de groenten eerst te bakken (grillen kan ook) krijgen ze een rijke en volle smaak. Vervolgens doet de oven de rest van het werk! Je kunt deze schotel ook perfect van tevoren al maken zodat je hem ’s avonds als je thuis komt alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Doe de kaas dan pas op de bovenkant voordat je hem de oven inschuift.

Je kunt dit gerecht serveren met een alleen een salade erbij of je serveert het met gebakken aardappels of gekookte pasta. Zoals je in dit Kijkje in de keuken bij donderdag kon zien aten wij er gevulde girasoli pasta met tomaat en mozzarella bij en wat rucola. Aanrader!

Ovenschotels, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Vegetarische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(70 stemmen)
9 reacties

Deel je reactie

  1. Mia

    Kan ik een gedeelte eventueel invriezen?

    1. Ja hoor, dat kan!

  2. Jolein

    Vandaag gemaakt en was erg lekker! Ik heb de groentes in de oven gegrild, dit ging super, we hebben er een salade bij gegeten met tomaatjes, komkommer, olijven, sla en wat stukjes lente ui. Bedankt voor het recept!

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Jolein! 🙂

      1. Lia

        Heerlijk recept. Wel even een werkje idd om die groente te bakken, maar is het waard. Heb zelf nog vega gehakt erbij gedaan, krijg je een beetje lasagne idee. We hadden hier genoeg aan voor 3 personen. En voor ons heel fijn koolhydraat arm! ?

  3. Diana

    Gisteren gemaakt. Het grillen kost wat tijd( en een keuken die blauw van de rook staat ?), maar het resultaat is echt heerlijk Ik heb er penne bij gekookt. . Zelfs de kinderen die totaal niet gek zijn van groente eten dit met smaak op. Dit ga ik vaker maken maar dan wel buiten grillen denk ik. Bedankt weer!

    1. Hoi Diana, ja dat is altijd de ellende van grillen in de koekenpan of grillpan. Als je een goede ovengrill hebt gaat het daar ook perfect in. Leg dan de groenten in een enkele laag op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze dun met olijfolie en bestrooi met zeezout. Laat de ovengrill roodgloeiend worden en schuif dan de bakplaat onder de ovengril. Halverwege de baktijd de groenten een keer omdraaien. Net zo lekker als uit de grillpan en geen blauwe walm! 🙂

      1. Meike

        Dit heb ik gedaan! Het is een stuk sneller en het resultaat is ook prima. Grillen in de pan vind ik zelf lekkerder, maar in de oven is een prima alternatief voor als je niet zo veel tijd hebt. Verder was het erg lekker!

        1. Ah, leuk om te horen Meike! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde