Bereiding
Snijd de puntige uiteinden van de sperziebonen en snijd lange sperziebonen een keer doormidden. Kook de sperziebonen beetgaar. Spoel de sperziebonen af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit een hapjespan met wat olie en fruit de ui en knoflook totdat ze zacht zijn. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om het geheel wat smeuïger te maken. Bak op middelhoog vuur totdat het gehakt gaar is. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe aan het gehakt en roer om. Verdeel het gehaktmengsel over een ingevette ovenschotel.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de aardappels en snijd grote exemplaren een keer doormidden. Kook de aardappels in gezouten water totdat je ze makkelijk door kunt prikken. Giet ze af en stamp fijn. Maak de puree smeuïg met de crème fraîche en roomboter. Roer de peterselie door de puree en breng goed op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel en strijk de bovenkant glad. Trek met een vork over de bovenkant van de puree banen om de puree ruw te maken. Zo wordt de bovenkant straks lekker krokant. Verdeel de geraspte kaas over de puree en zet de ovenschaal in de oven. Bak circa 40 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.
om 18:15
Heerlijk gerecht! Ipv aardappelpuree, bloemkoolpuree erop gedaan. Iets meer knoflook en wat meer gehakt. Was
Smullen, komt vaker op tafel!!
om 10:02
Gisteren met de kinderen gegeten, iedereen heeft gesmuld. De puree met crème fraiche en peterselie maakt de smaak erg verassend.
Is bij ons ook een nieuwe gezinsfavoriet.
om 18:40
Het was heerlijk dank je wel
om 17:40
Een eenvoudig te maken recept en was overheerlijk. Voor herhaling vatbaar! Mmm…
om 18:24
Vanavond gemaakt en was heerlijk
om 14:56
Van de week deze ovenschotel gemaakt. Dit is de nieuwe gezinsfavoriet, heerlijk!
om 16:00
Gisteren de ovenschotel met sperziebonen gemaakt. Ik had alles in huis behalve gehakt. Heb varkens filet lapjes in kleine blokjes gesneden en mee gebakken, in plaats van de gehakt. Het was heerlijk en best wel licht verteerbaar. Weer een ovenschotel die ik vaker ga maken. Ben super blij met al die lekkere ovenschotels.
Groeten van Marian
om 18:58
Erg lekker! Moest erg snel dus gehakt gebraden samen met tomatenpuree, pot sperziebonen en 1 tomaat toegevoegd. In schaal met daar bovenop kant en klaar aardappelpuree. Geraspte kaas erop. 20 min op 200 graden. Volgende keer hopelijk wat minder pot/pakje maar net zo lekker!