Ovenschotel met spinazie en bladerdeegdakje – Deze ovenschotel met spinazie, gehakt, smeuïge puree en een krokant bladerdeegdakje is volgens het recept van mijn moeder. Zij maakt dit gerecht al jaren en iedereen is er dol op. Het is een heel eenvoudig gerecht om te maken en je kunt het goed voorbereiden. Het bladerdeegdakje maakt de ovenschotel extra bijzonder en lekker.
Voorbereiden
Als je deze ovenschotel van tevoren wilt maken dan kun je alles al in de ovenschotel doen behalve het bladerdeeg. Laat die pas ontdooien en leg hem bovenop de schotel vlak voordat je wilt afbakken. Houd er wel rekening mee dat de ovenschotel iets langer in de oven moet om goed warm te worden als hij koud is.
Ovenschotels, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Vleesrecepten
om 17:35
Kan je i.p.v. bladerdeeg ook filodeeg gebruiken?
om 15:46
Ja hoor, dat kan.
om 20:56
Erg lekker ?
om 19:59
Hi!
Kan ik dit ook al de avond ervoor klaar maken en de volgende dag in de oven laten schuiven denk je?
om 08:27
Ja hoor, dat kan! Ik zou dan alleen het bladerdeeg pas erop doen als je hem in de oven doet.
om 13:07
Hoe man ik dit recept opslaan?
om 18:51
Heerlijk! ! Er lag al zalm in de koelkast dus dat heb ik gedaan i.p.v. de gehakt.
We hebben gesmuld. Die komt vaker op het menu!
om 09:46
Een heerlijke variatie Carolien met zalm!
om 19:40
Lekker lekker!! Schaal is leeg 😉
om 08:10
Haha, lege schalen zijn een goed teken! 🙂
om 12:43
Heerlijke tongrollerjes met spinazie!!