Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ovenschotel met wortel en kabeljauw van Lya
Dit keer kreeg ik een lekkere en gezonde ovenschotel met wortel en kabeljauw door Lya ingezonden. Door de toevoeging van sinaasappel en olijven een bijzonder verrassend recept! Het woord is aan Lya:
Hallo Annemiek,
Dit gaat ook over honing-sinaasappel worteltjes maar dan in een ovenschotel met vis. Het recept komt uit boodschappen 08-2011 en is voor vier personen.
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 600 g kabeljauwfilet
- Zout en versgemalen peper
- 50 g boter of vloeibaar bakprodukt
- 500 g winterwortel of bospeen, in plakjes gesneden of in linten geschaafd
- 1 el honing
- 2 el gehakte peterselie
- 100 g groene of zwarte olijven, zonder pit in plakjes
- 2 el olijfolie
Bereiding
Sinaasappels schoonboenen en 1 el van de schil raspen. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit of verdeel de vruchten in dunne plakken en vang het sap op. Druppel sinaasappelsap over de visfilet, verdeel de rasp erover en bestrooi met peper en zout.
Verhit de boter, voeg wortel en honing toe en stoof zachtjes ca. 5 minuten.
Schep de wortel met de helft van de peterselie in een ovenschaal. Leg de kabeljauw erop en verdeel daarover de sinaasappel en olijven.
Sprenkel er olijfolie over en gaar het gerecht ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Strooi er de rest van de peterselie over.
Lekker met gebakken krieltjes met knoflook en provencaalse kruiden.
Hoop dat ik het zo duidelijk heb kunnen maken. Het is trouwens heel erg lekker.
Groetjes Lya
Heb jij ook een lekker of bijzonder recept dat je graag met ons wilt delen? Stuur dan een mail met het recept én leuke foto van het eindresultaat naar info@keukenliefde.nl en je ziet jouw recept binnenkort hier terug op keukenliefde!
Herfstrecepten, Ovenschotels, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Slanke recepten, Visrecepten
Deel je reactie