Ingrediënten
- 4 sneetjes brood
- Tomaten fritto
- 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
- Verse basilicum
- Gedroogde oregano (optioneel)
De Italiaanse pizza margherita kennen we natuurlijk allemaal, maar wist je dat je de margherita-ingrediënten tomatensaus, mozzarella en basilicum ook heerlijk smaken op een tosti? Probeer maar eens!
Omdat het schoonmaken van het tostiapparaat niet mijn favoriete bezigheid is, bereid ik de tosti in de oven. Dat smaakt minstens zo lekker én je hebt geen afwas!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Besmeer het brood met de tomaten fritto. Beleg twee sneetjes brood met de mozzarella (houd een klein stukje over voor de bovenkant), blaadjes basilicum en een klein beetje oregano. Leg de overige twee boterhammen erbovenop en beleg met de overige mozzarella en bestrooi met oregano. Leg de boterhammen op het bakblik en bak circa 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat het brood goudbruin en krokant is.
Snijd de tosti’s diagonaal doormidden en serveer direct.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 08:43
die.tomatensaus erop. Bij mij wordt de tosti in de oven gauw nogal droog.