Wie zijn wij
KeukenLiefde is opgericht in november 2012 door smulpapen Annemiek (43) en haar man Johan (40). Annemiek is dol op koken en wil graag een website beginnen waar ze haar favoriete recepten kan delen. Johan is handig met de computer, dus een website is snel gemaakt. Omdat de keuken het kloppend hart is waar alle magie gebeurt ligt de naam voor de hand: KeukenLiefde gaat het heten!
Johan en Annemiek wonen samen met hun dochter Ella-Marie (13), hond Nacho en katten Puk en Marie in het land van Maas en Waal. Voor Annemiek is KeukenLiefde inmiddels een fulltime baan. Bijna dagelijks is ze bezig met het bedenken, maken en fotograferen van nieuwe recepten voor de website. Johan houdt zich vooral bezig achter de schermen met o.a. administratie, website- en webshopbeheer. Ook Ella-Marie helpt graag een handje mee. Proeven vindt ze het allerleukste onderdeel en deze taak neemt ze dan ook uiterst serieus.
Op KeukenLiefde vind je dagelijks een nieuw artikel: van recept, een persoonlijk kijkje in de keuken, tot wekelijks een nieuw weekmenu.
KeukenLiefde cijfers
KeukenLiefde trekt maandelijks meer dan 500.000 unieke bezoekers naar de website en er worden ruim een miljoen pagina’s bekeken. De bezoekers van KeukenLiefde bestaan voor het grootste deel uit vrouwen van 25 tot 65+. Je vindt KeukenLiefde ook op Facebook, Instagram en Pinterest. Lekkere kookfilmpjes vind je op hun YouTube-kanaal.
Onze kookboeken
- Koken met KeukenLiefde
In oktober 2018 verscheen ons eerste kookboek ‘Koken met KeukenLiefde’: 75 makkelijke hoofdgerechten voor elke dag. Inmiddels bezig aan zijn 5de druk.
- Koken met KeukenLiefde: Familiegerechten
In het najaar van 2021 verscheen ons tweede kookboek: ‘Familiegerechten’: 75 makkelijke hoofdgerechten favoriet bij het hele gezin.
- Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten
In het najaar van 2024 verschijnt ons derde kookboek ‘Makkelijke Wereldgerechten’: 75 makkelijke wereldgerechten gemaakt zonder pakje of zakje.
Onze kookboeken bestel je hier in onze webshop, op bol.com of in een andere online boekwinkel, of vraag ernaar bij een boekwinkel bij jou in de buurt.
Webshop
In de KL-shop kun je op verzoek onze kookboeken door Annemiek laten signeren. Verder vind je in de webshop leuke accessoires voor in huis en in de tuin; een kleine selectie van alles wat wij leuk vinden. Snuffel gerust even rond!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week de lekkerste post van Nederland. Het is gratis en uitschrijven kan op elk moment. Zo sta je nooit meer met de mond vol tanden op de vraag: “Wat eten we vandaag?”
♥ ♥ ♥
om 16:16
Annemiek, we hebben afgelopen Zaterdag je Reibekuchen gegeten, en : FANTASTISCH !!! Het waren de echte, zoals we ze ons herinnerden van onze bezoekjes aan ons buuirland vroeger. Ik had de helft van de hoeveelheden gebruikt want we zijn maar met ons tweetjes, en nog was het veel hoor ! Zaterdag warm gegeten en Zondag als lunch (koud). Met stroop, heerlijk. In de krant stond vorige week een recept om groentekoekjes te maken, voornamelijk om kinderen te leren groente te eten. En dat lijkt me lekker voor een hapje tussendoor of voor bij de borrel. Fijngemaakte gekookte aardappelen in een kom, schep er gare groente (eventueel restjes) door, bloem, 1 ei en 1 extra dooier, op smaak maken met zout en peper en/of kerrie. Goed mengen en net als bij de Reibekuchen bakken in de olie als drie in de pan, maar dan kleinere hoopjes. Lijkt het wat ?
Vriendelijke groeten, Marry
om 14:27
Hoi Marry, wat ontzettend leuk te horen dat de Reibekuchen jullie smaakten! Door je enthousiasme bedenk ik me dat wij ze eigenlijk ook wat vaker moeten eten… 🙂 Die groentekoekjes lijken me echt heerlijk en inderdaad een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat kinderen hun dagelijkse portie groente binnenkrijgen. Bovendien lijken deze koekjes mij ook erg lekker en ik ga ze zeker eens maken! Bedankt voor de tip Marry!!
om 13:56
Hoi Annemiek. Vraagje. Heb jij misschien ook al wat tips voor hapjes voor oud en nieuw b.v. met bladerdeeg?
Groeten,
Henny
om 20:46
Hoi Henny, wat denk je van kleine mini saucijzenbroodjes gevuld met gekruid rundergehakt of een knakworstje, kleine mini quiches (bakken in een mini muffinvorm), kleine rondjes steken uit bladerdeeg en mini pizza maken, appelflappen, kaasstengels, bladerdeeg vullen met spinazie en fetakaas…. tja, ik kan zo nog wel even doorgaan 🙂 ik hoop dat je hier wat aan hebt? Als er iets tussenzit waar je heel graag een uitgebreider recept van wilt hebben wil ik binnenkort best een aparte post hierover plaatsen.