Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Overvolle groentelasagne
Met deze overvolle groentelasagne krijg je zelfs de allergrootste groentehaters (ja, die bestaan echt!) aan het eten! Met een lekkere salade erbij geserveerd, kun je makkelijk met zes personen van deze ovenschotel eten.
Bereidingstijd: 60 minuten + 30 minuten oventijd
Ingrediënten
- 500 g mager rundergehakt
- 1 aubergine, half om half geschild met dunschiller* en in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
- 1 bak champignons, in vieren gesneden
- 5 tasty tom tomaten
- 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
- 500 g passata
- Paar takjes tijm, alleen de blaadjes
- 1 el suiker
- Olijfolie
- 1 pak gedroogde lasagnebladen
- 1 bol mozzarella, in plakjes gesneden
- 1 zak geraspte pittige kaas (45+)
*Door de aubergine half om half te schillen raakt hij een gedeelte van zijn bittere smaak kwijt.
Bereiding
Breng een pannetje met water aan de kook, voeg de tomaten toe en haal ze er na 4 seconden weer uit. Snijd ze in vieren en verwijder het vel en het sap/zaadlijsten; deze mag je weggooien.
Verhit een grote braadpan met wat olie en fruit de ui en knoflook aan totdat ze zacht zijn. Voeg de aubergine toe en bak enkele minuten zachtjes verder.
Aubergine neemt veel vocht op, dus voeg indien nodig wat extra olijfolie toe om te voorkomen dat de aubergine droog wordt of aanbakt. Breng goed op smaak met zout en peper. Voeg dan de paprika en courgette toe en bak weer enkele minuten verder. Breng weer op smaak met zout en peper.
Voeg tot slot de champignons en verse tomaten toe en bak weer enkele minuten verder. Weer goed op smaak brengen met zout en peper. Doe het gehakt erbij en roer het gehakt met een vork los. Voeg dan de gezeefde tomaten (en het restant uit het pak los geschud met een scheut water), suiker, tijm en zout en peper toe en laat met de deksel schuin op de pan nog een half uur zachtjes pruttelen.
De saus is goed als de groenten en het gehakt zacht zijn.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bouw in een licht ingevette ovenschaal laagjes op van gehaktsaus, geraspte kaas (bewaar ongeveer de helft van de kaas voor de bovenkant) en lasagnebladen.
Eindig met de gehaktsaus, plakjes mozzarella en geraspte kaas.
Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is en de lasagnebladen zacht zijn.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Pastarecepten
om 09:20
Het was heeeerlijk. Had de schaal voor twee personen gemaakt, m’n man heeft wel
drie keer opgeschept zo lekker dat hij het vond.
Zeker een aanrader!
om 16:47
Hoi Suzan,
Wat ontzettend leuk om te horen, en erg herkenbaar dat drie keer opscheppen! 🙂