Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Paas pavlova met lemoncurd
Dit dessert zit er niet alleen prachtig uit, het smaakt ook fantastisch! Bros, krokant eiwitschuim (meringue) wordt feestelijk bedekt met verse slagroom en friszoete lemoncurd. Hemels! De verse frambozen en blaadjes munt maken het af.
Dessert voor 6 personen
Ingrediënten
- 1/2 basisrecept meringue
- 250 ml verse slagroom, minimaal 35% vetgehalte (dan kun je hem goed stijfkloppen)
- 2 el fijne kristalsuiker
- Lemoncurd, zelfgemaakt of kant-en-klaar (je vindt de kant-en-klare variant in de supermarkt bij de jamafdeling)
- Frambozen om erbij te serveren
- Verse munt om erbij te serveren
Bereiding
Maak 6 tot 8 meringues volgens het basisrecept. Dit kan al een dag (of zelfs enkele dagen) van tevoren. Als de meringues zijn afgekoeld kun je ze tot gebruik bewaren in een luchtdichte zak.
Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker en schep bovenop de merinques. Schep in het midden van de slagroom een theelepel lemoncurd. Serveer de paaspavlova’s met verse frambozen en muntblaadjes.
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Franse recepten, Paasrecepten, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten
om 11:08
Hallo,
Hartelijk dank voor de nieuwsbrief.
Ik mis alleen bij de gerechten de
Calorieën, koolhydraten en suikers wat tegenwoordig
Nogal belangrijk is.
Misschien in de toekomst?
Groetjes, Lisa