Paas pavlova met lemoncurd

Paas pavlova met lemoncurd

Dit dessert zit er niet alleen prachtig uit, het smaakt ook fantastisch! Bros, krokant eiwitschuim (meringue) wordt feestelijk bedekt met verse slagroom en friszoete lemoncurd. Hemels! De verse frambozen en blaadjes munt maken het af. 

Dessert voor 6 personen

Ingrediënten

  • 1/2 basisrecept meringue
  • 250 ml verse slagroom, minimaal 35% vetgehalte (dan kun je hem goed stijfkloppen)
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • Lemoncurd, zelfgemaakt of kant-en-klaar (je vindt de kant-en-klare variant in de supermarkt bij de jamafdeling)
  • Frambozen om erbij te serveren
  • Verse munt om erbij te serveren

Bereiding
Maak 6 tot 8 meringues volgens het basisrecept. Dit kan al een dag (of zelfs enkele dagen) van tevoren. Als de meringues zijn afgekoeld kun je ze tot gebruik bewaren in een luchtdichte zak.

Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker en schep bovenop de merinques. Schep in het midden van de slagroom een theelepel lemoncurd. Serveer de paaspavlova’s met verse frambozen en muntblaadjes.

Eet smakelijk!

Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Franse recepten, Paasrecepten, Zoete recepten, Dessert, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
Eén reactie

Deel je reactie

  1. Lisa

    Hallo,
    Hartelijk dank voor de nieuwsbrief.
    Ik mis alleen bij de gerechten de
    Calorieën, koolhydraten en suikers wat tegenwoordig
    Nogal belangrijk is.

    Misschien in de toekomst?

    Groetjes, Lisa

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde