Ingrediënten
- Olijfolie om in te bakken
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- 2 tl verse tijmblaadjes (of 1 tl gedroogd)
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 300 g risottorijst
- 100 ml droge witte wijn
- 2 paddenstoelenbouillonblokjes (groente of kip kan ook), verkruimeld
- 800 ml heet water
- 100 g mascarpone
- 75 g parmezaan, geraspt
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
om 18:48
Champignons scheuren? Op hoog vuur bakken terwijl de sjalot langzaam moet fruiten? Bouillonblokjes meebakken? Mascarpone toevoegen? Dit wordt geen risotto, maar een bak bagger…
om 10:24
Hoi Ben, champignons scheuren? Waar lees je dat? Ik gebruik paddenstoelen in dit recept en die kun je beter scheuren dan snijden vanwege de zachte textuur. Champignons kun je beter snijden. Ik heb het er tussen haakjes bijgezet ter verduidelijking. Deze risotto is zeker geen bagger in tegenstelling tot jouw reactie.
om 16:19
Lijkt me heerlijk, misschien nog lekkerder met wat truffel tapenade erdoor.
om 19:46
Dat smaakt zeker Karin! Zie de tip in het recept. 😉
om 15:49
Ik ga dit recept zeker proberen binnenkort, dank je wel!!!
om 11:28
Leuk om te horen, ik ben benieuwd hoe het gesmaakt heeft! 🙂
om 14:37
O oeps…..