Ingrediënten
- 2 à 3 el olijfolie
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 tl chilivlokken (optioneel
- 40 g broodkruim
- 1 takje tijm, alleen de blaadjes
Verder nodig
- Koekenpan
Restje oud brood over? Niet weggooien! Deze Italiaanse pangritata is de ideale kliekjesverwerker voor oud brood! In Italië gebruiken ze pangritata als krokante broodkruim topping om over gerechten te strooien. Ze noemen het ook wel Poor Man’s Parmesan omdat het een goedkoper alternatief is voor Parmezaan. Lekker om over pasta of soep te strooien!
Basisrecepten, Hartige keuken, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Doe de olijfolie, knoflook en chilivlokken in een koekenpan en verwarm op laag vuur tot de knoflook begint te geuren. Laat niet bruin worden. Voeg het broodkruim en de tijmblaadjes toe en schep om. Breng op smaak met een draai zeezout uit de molen. Verwarm al roerend 5 minuten, of tot het broodkruim goudbruin en krokant is. Schep uit de koekenpan met een bord met keukenpapier en laat uitlekken.
Gebruik direct of laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte zak tot gebruik.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 20:35
Hetheet trouwens pangrattato.. En niet pangritata.
om 08:44
Hoi Carla, Italianen noemen het idd pangrattato, maar dat is eigenlijk zelfgemaakt paneermeel en vaak fijner van structuur. Kookheld Jamie Oliver noemt dit grovere broodkruim (wat je meer als topping gebruikt) pangritata.