Pangritata (krokante broodkruim topping voor pasta of soep)

Restje oud brood over? Niet weggooien! Deze Italiaanse pangritata is de ideale kliekjesverwerker voor oud brood! In Italië gebruiken ze pangritata als krokante broodkruim topping om over gerechten te strooien. Ze noemen het ook wel Poor Man’s Parmesan omdat het een goedkoper alternatief is voor Parmezaan. Lekker om over pasta of soep te strooien! 

Basisrecepten, Hartige keuken, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. carla

    Hetheet trouwens pangrattato.. En niet pangritata.

    1. Hoi Carla, Italianen noemen het idd pangrattato, maar dat is eigenlijk zelfgemaakt paneermeel en vaak fijner van structuur. Kookheld Jamie Oliver noemt dit grovere broodkruim (wat je meer als topping gebruikt) pangritata.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde