Ingrediënten
- 1 afbak stokbrood, of 2 afbak pistolets
- 2 plakken beenham
- 4 dikgesneden plakken brie
- 2 ananasschijven (vers of uit blik), drooggedept en in stukjes gesneden
- 1 lente-ui, in ringen
Verder nodig
- Tosti- of grillapparaat
Zin in een lekker lunchgerecht? Wij zijn dol op panini’s. Deze panini Hawaï met romige brie, ham, ananas en frisse lente-ui maak ik vaak in de zomer met verse ananas, maar eigenlijk smaakt hij het hele jaar door!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm het tosti- of grillapparaat voor. Je kunt de panini ook op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven bakken op 200 graden.
Snijd het stokbrood open en beleg met de beenham, ananasstukjes, plakken brie en lente-ui. Leg de bovenkant van het stokbrood erop en druk aan.
Bak de panini circa 6 tot 8 minuten in het tosti- of grillapparaat, of in de oven tot hij goudbruin is.
Lekker met zoete chilisaus, of (wat ikzelf heel lekker vind) roer wat zoete chilisaus en mayonaise door elkaar en serveer erbij.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie