Ingrediënten
- 3 pannenkoeken (ik gebruikte dit recept, zo dun mogelijk gebakken)
- 100 g roomkaas
- 200 g gerookte zalm
- Paar takjes verse dille
Verder nodig
- Vershoudfolie
Pannenkoeken over? Maak er een lekker borrelhapje van! Net zoals met wraps kun je ook met pannenkoeken heerlijke rolletjes maken om te serveren bij de borrel of op een verjaardag.
Deze pannenkoekhapjes zijn gevuld met zalm, roomkaas en dille. Een gouden combi waar iedereen dol op is!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Maak het pannenkoekbeslag wat vloeibaarder door extra melk toe te voegen. Zo kun je het beslag makkelijker laten uitvloeien en dunne flensjes bakken.
Bestrijk de pannenkoeken aan één kant royaal met roomkaas en beleg met wat plakjes gerookte zalm en versgeknipte dille. Rol de pannenkoek zo strak mogelijk op en wikkel in vershoudfolie. Draai strak dicht zoals een toffee en leg ze minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven, zo kun je ze straks makkelijker snijden.
Verwijder het vershoudfolie en snijd de pannenkoekhapjes met een scherp mes in plakken van circa 1,5 cm dik. Zet eventueel vast met een prikker.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie