Ingrediënten
- 1x portie pannenkoekbeslag
- 3 Jonagold appels, geschild, klokhuis verwijderd met appelboor en in plakken gesneden
- 8 plakjes gerookt ontbijtspek
- Vloeibare bakboter
- Optioneel schenkstroop om erbij te serveren
Verder nodig
- Pannenkoekpan
Omdat het vandaag Nationale Pannenkoekdag is heb ik een lekker pannenkoekrecept voor je klaarstaan. Een pannenkoek met appel en spek! Samen met de naturel en kaaspannenkoek mijn favoriet. Wat is jouw favoriete pannenkoek? Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben superbenieuwd! 🙂
Wereldgerechten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Maak het pannenkoekbeslag volgens dit basisrecept.
Verhit de pannenkoekpan met een kneepje bakboter en leg drie appelschijven in de pan. Bak de appelschijven 2 tot 3 minuten tot ze beginnen te kleuren en iets zachter zijn. Draai de appelschijven om en leg twee plakjes spek naast de appels. Bak 2 tot 3 minuten verder tot de appels zacht zijn en het spek begint te kleuren. Schenk een soeplepel pannenkoekbeslag over de appel en het spek en draai de pan rond om het beslag goed te verdelen.
Bak 2 tot 3 minuten op middelhoog vuur tot de bovenkant van het beslag gestold is en de onderkant goudgeel is. Schuif de pannenkoek op een bord. Zet de pannenkoekpan omgekeerd als een deksel op de pannenkoek en keer het bord om zodat de pannenkoek omgedraaid in de pan komt te liggen. Bak 2 tot 3 minuten verder tot de pannenkoek gaar en goudgeel is. Schuif de pannekoek op een bord en houd warm. Bak de andere pannenkoeken op dezelfde manier tot de appels en het spek op zijn.
Serveer de appel-spekpannenkoeken eventueel met wat schenkstroop.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 10:07
Mandarijntjes en poedersuiker en appel en spek. Heerlijk!!
om 16:08
Mandarijntjes en poedersuiker…? Die kende ik nog niet Mirjam! Klinkt idd best lekker! 🙂