Bereiding
Verhit een pannetje met een scheut olijfolie en fruit de knoflook een minuut op laag vuur tot hij glazig en zacht is, niet bruin laten kleuren. Voeg de tomatenblokjes, balsamico-azijn, suiker en een draai zeezout uit de molen toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de pappardelle volgens de omschrijving op het pak beetgaar in een ruime pan met kokend water. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de tomatensaus en basilicum toe aan de pappardelle — zoveel als je zelf lekker vindt — en hussel voorzichtig om.
Verhit — ondertussen als de saus pruttelt en de pasta kookt — een grote koekenpan met een scheutje bakboter en laat heet worden. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Leg ze in de koekenpan en schroei de biefstukken op hoog vuur aan beide kanten kort dicht. Zet dan het vuur lager en bak ze verder tot de gewenste garing, voor medium is dat circa 2 minuten per kant afhankelijk van de dikte van het vlees. Haal het vlees uit de pan en leg op een snijdplank. Dek losjes af met alufolie om ze warm te houden. Laat 4 minuten rusten. Snijd het vlees daarna in schuine plakken.
Bak in het bakvet van de biefstuk de groene asperges, circa 2 minuten tot ze iets zachter zijn maar nog wel een lekkere bite hebben. Leg ze op een snijplank en snijd in schuine stukken van 2 cm.
Verdeel de rucola over twee borden en verdeel de pappardelle erover. Leg de gesneden biefstuk en groene asperges op de pasta en garneer met wat Parmezaan. Druppel eventueel nog wat olijfolie over de pasta en draai er wat zwarte peper uit de molen overheen.
om 09:09
Ik moet dit een keer proberen. Het ziet er lekker uit.
om 11:01
Ziet er heel erg lekker uit! Top dat het recept er ook bij zit! Thanks!
om 18:21
Het is ook super lekker! Heb genoten. Sowieso staan er heerlijke en makkelijke gerechten op deze site. Bedankt!