Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Pasta met cherrytomaat-mascarponesaus
Deze romige pasta met cherrytomaat-mascarponesaus is ideaal om te maken als je weinig tijd hebt. Hij staat in een mum van tijd op tafel!
Hoofdgerecht voor 4 personen — 20 minuten
Ingrediënten
- 300 g pasta (ik gebruikte lasagnette)
- 6 plakjes gerookt ontbijtspek, in reepjes gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 3 stengels bleekselderij, gewassen en in smalle boogjes gesneden
- 500 g cherrytomaten, gehalveerd
- 100 ml droge witte wijn
- 250 g mascarpone
- Olijfolie om in te bakken
- Zout en peper uit de molen
Bereiding
Kook de pasta beetgaar volgens de beschrijving op het pak.
Verhit een ruime koeken- of hapjespan met olijfolie en voeg het ontbijtspek, ui, knoflook en bleekselderij toe. Bak op laag tot middelhoog vuur totdat de groenten zacht zijn en het spek begint te kleuren. Zet het vuur iets hoger. Voeg de cherrytomaten en witte wijn toe en kook verder totdat de wijn bijna verdampt is. Roer de mascarpone door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en voeg samen met een kopje kookvocht toe aan de saus.
Meng even door en schep op borden. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Pastarecepten, Snelle recepten
om 18:14
Net gemaakt zonder de bleekselderij en wijn. Het was heeeeerlijk. Deze gaat bij de favorieten!
om 10:28
Leuk om te horen Diana! 🙂
om 16:12
Hoi Annemiek,
Dit lijkt me heerlijk,maar waar zou je de witte wijn door kunnen vervangen?
Gr Marleen
om 20:10
Je kunt de wijn gewoon weglaten Marleen, zonder te vervangen.
om 21:12
Bedankt voor je antwoord,dit recept ga ik snel maken!