Ingrediënten
- 150 g pasta naar keuze (ik gebruik fusilli)
- 1/2 broccoli of 1 kleine broccoli, in roosjes
- 20 g ongezouten roomboter
- 20 g bloem
- 250 ml volle melk
- 100 g Gruyère, geraspt
- 1 tl Dijonmosterd
- Scheut droge witte wijn (of laat achterwege)
Pasta gratin met kaassaus en broccoli. Deze heerlijke pasta ovenschotel kun je van tevoren al maken zodat je hem ’s avonds alleen maar in de oven hoeft te schuiven. Zo heb jij alle tijd om de keuken op te ruimen, eventueel een lekkere salade te maken en heb je na het eten bijna geen afwas meer. Ik hou ervan!
De romige kaassaus maak ik met een vleugje witte wijn, Dijonmosterd en Gruyère kaas. De smaak heeft wat weg van kaasfondue. Gruyère heeft een volromige en zoete, nootachtige smaak. Het is een perfecte smeltkaas en wordt daarom vaak gebruikt voor tosti’s en uiensoep met gegratineerd stokbrood. Maar hij is ook heerlijk om zo uit het vuistje te eten. Omdat deze kaassaus veel smaak heeft, heeft de pasta nog maar weinig nodig. Je wilt natuurlijk wel groenten eten en daarom voeg ik broccoli toe. Broccoli en kaas zijn namelijk hele goede vrienden!
Herfstrecepten, Ovenschotels, Winterrecepten, Ovenrecepten, Pastarecepten, Vegetarische recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 12:19
Ik heb zelf nog wat kleine brokjes gerookte zalm toegevoegd aan dit gerecht. Is heerlijk…
om 09:24
Dat klinkt goed Hannie! 🙂