Ingrediënten
- 1 (kleine) Hokkaido pompoen
- 1 prei
- 300 g penne
- 1 takje rozemarijn, fijngesneden
- 1 grote el roomboter
- 1 volle el bloem
- 350 ml volle melk
- 150 g geraspte pittig belegen kaas
- 80 g pompoenpitten
Verder nodig
- Ruime koekenpan
- Ovenschaal
Heb je de flammkuchen met witlof en geitenkaas al gemaakt die ik onlangs met je deelde? Net als die ingrediënten zaten ook de ingrediënten voor deze pasta gratin in het Willem & Drees pakket dat wij wonnen. Een vegetarische pasta gratin met pompoen, prei en kaassaus om precies te zijn. Ook dit gerecht vond ik weer erg smakelijk en besloot hem daarom met je te delen. Ga je hem maken? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!
Herfstrecepten, Ovenschotels, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Pastarecepten, Vegetarische recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Verwarm de grill in je oven, dit zijn de bovenste grillspiralen in je oven om gerechten te gratineren. Heb je geen ovengrill? Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) dan op 220 graden.
Snijd de harde uiteinden van de pompoen en halveer hem. Schep met een lepel de zaden en het draderige, zachte vruchtvlees uit de pompoen. Schil de pompoen met een dunschiller. Snijd de pompoen in plakken en daarna in kleine blokjes. Snijd het uiteinde van de prei en halveer de prei over de lengte. Spoel eventueel vuil en zand tussen het blad bij het groene uiteindes van de prei weg met water. Snijd de prei in halve ringen.
Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en voeg de pompoen, prei en rozemarijn toe. Bak circa 8 minuten op laag tot middelhoog vuur tot de pompoen beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Kook ondertussen de pasta beetgaar in een ruime pan met kokend water volgens de omschrijving op het pak. Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 5 minuten op laag vuur om te bloem te laten garen. Voeg langzaam en al roerend de melk toe en verwarm tot je een gebonden, gladde saus hebt. Voeg 50 gram van de geraspte kaas toe en laat smelten in de saus. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de pasta en groenten door de saus en verdeel de pasta over de ovenschaal. Bestrooi met de overige geraspte kaas en pompoenpitten.
Bak in het midden van de oven circa 5 minuten onder de grill, of 30 minuten in de gewone oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie