Pasta met Boursin, broccoli en spekjes

Pasta met Boursin, broccoli en spekjes

Dit heerlijke pastagerecht bevat mijn favoriete ingrediënten: broccoli, spekjes en romige Boursin. De broccoli en pasta — ik gebruik spaghetti, maar je kunt ook andere pasta gebruiken — kook ik tegelijk in dezelfde pan. Makkelijk en snel!

Hoofdgerecht voor 3 personen

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden, stronk geschild en in plakjes
  • 200 g gerookte bacon- of spekreepjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 kuipje Boursin à 150 gram
  • 50 g pijnboompitten
  • Stukje Parmezaan om te raspen

Pasta met Boursin, broccoli en spekjes

Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schep op een bord. Zet opzij.

Kook de spaghetti en broccoli in dezelfde pan beetgaar. Broccoli heeft een kortere bereidingstijd (circa 6 tot 8 minuten) dan spaghetti dus mag je een paar minuten later in de pan doen.

Verhit ondertussen een hapjespan met wat olie en fruit de ui en spekjes op laag vuur, totdat de uien heel zacht en de spekjes uitgebakken en knapperig zijn. Voeg de Boursin en een soeplepel kookvocht van de spaghetti en broccoli toe en roer tot een gladde saus.

Giet de spaghetti en broccoli af (vang een kopje kookvocht op) en voeg toe aan de saus. Hussel om. Voeg eventueel nog wat van het opgevangen kookvocht toe als de pasta te droog is.

Schep op borden en garneer met de geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaan. Bestrooi indien gewenst met versgemalen zwarte peper.

Pasta met Boursin, broccoli en spekjes

Eet smakelijk!

Tip

Wil je dit gerecht maken voor 4 personen, gebruik dan 400 g spaghetti en 2 kuipjes Boursin.

Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Pastarecepten, Snelle recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(19 stemmen)
10 reacties

Deel je reactie

  1. WKM

    Er staat geen hoeveelheid bij de boursin, misschien is het handig deze alsnog toe te voegen aangezien er 2 verschillende hoeveelheden zijn (80gr en 150gr) 😀

    1. Bedankt voor de tip, heb het erbij gezet!

  2. An Geerings

    Lekker hoor!
    Is een blijvertje op verzoek kleinkinderen!!

  3. Roy

    Is dit ook te maken met andere groente als broccoli en zo ja, wat raad je dan aan?

    1. Ja hoor, je kunt het maken met elke groente die je zelf maar lekker vindt, bijvoorbeeld sperziebonen, peulen, bloemkool, doperwten, etc. etc.

  4. j heijn

    het recept van de broccoli van deze week was niet uit te printen zonder alle bordjes met lekkernijen dus 12 pagina’s voor niets ik probeerde deze van mijn tablet te printen

    1. In het print friendly menu kun je de afbeeldingen verwijderen door er simpelweg op te klikken, of door in het menu te klikken op de knop ‘afbeeldingen verwijderen’.

  5. Mar

    Hoe kan je kookvocht toevoegen als je eerst de saus maakt en daarna pas de spaghetti en de broccoli kookt?

    1. Bedankt voor je oplettendheid, je hebt helemaal gelijk. Dat gaat niet. 😉 Ik heb het aangepast.

      1. Robert

        Lekker hoor. Goed gelukt, dit gaan we vaker doen.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde