Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Pasta met boursin, spinazie en kip
Wederom een lekker en makkelijk te maken pastagerecht: gnocchi pasta met romige boursinsaus, kipfilet, spinazie en zoete cherrytomaatjes.
Ingrediënten
- 400 g gnocchi pasta of anders pasta naar keuze
- 300 g kipfilet, in reepjes gesneden
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
- 300 g verse spinazie
- Flinke handvol cherrytomaten, gehalveerd
- 1 bekertje boursin cuisine
Bereiding
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de pasta beetgaar. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit wat olie in een koekenpan en laat heel heet worden. Bak de kipfilet goudbruin en gaar in de hete olie en schep dan op een bord. Zet zolang opzij.
(Ik bakte de kip mee met de ui en knoflook en voegde hier later de spinazie en boursin aan toe. De kip bakte hierdoor te lang mee waardoor hij droog werd. Het is veel lekkerder om de kip in een apart pannetje in hete olie knapperig en goudbruin te bakken en pas op het laatste moment weer aan de saus toe te voegen. De kip heeft dan veel meer smaak!)
Fruit de ui en knoflook op laag vuur in wat olie totdat ze zacht zijn.
Zet het vuur hoog en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie slinken. Roer de boursin door de spinazie en laat de saus op middelhoog vuur enkele minuten iets inkoken.
Giet de pasta af in een vergiet, laat goed uitlekken en voeg samen met de tomaatjes en de kip toe aan de saus.
Hussel alles om en breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Campingrecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Pastarecepten, Snelle recepten
om 18:50
Was heerlijk! Ik wou 5 sterren geven, maar drukte verkeerd !! Kan het niet wijzigen helaas!! Kinderen vonden het ook heeeerlijk!!
om 08:33
O haha, kan gebeuren Cindy! Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! 🙂
om 17:07
Wil dit recept graag maken aangezien de vele goede reacties maar heb alleen bevroren spinazie.
Hoeveel gram bevroren spinazie moet ik dan gebruiken?
Alvast bedankt voor jouw antwoord
en
veel succes in de keuken!
Groetjes,
Marina
om 19:30
Hoi Marina, ik zou gewoon 300 gram aanhouden.
om 22:11
En ook dit gerecht viel weer enorm in de smaak!!!
Zit nu al te kijken wat m’n volgende gerecht wordt!
om 14:38
Haha, superleuk om te horen Angelique! Ben benieuwd naar het volgende gerecht … 🙂
om 20:11
dat was italiaanse kipfilet met pesto.
Zo lekker.
om 16:44
??
om 10:13
O wat een leuk idee Yvonne!
om 16:18
Sinds kort maak ik dit recept met de homemade gnocchi die je ook op je site hebt staan, leuk werkje om met 1 van de kinderen te doen en heerlijk!