Ingrediënten
- 350 g pasta, bij voorkeur gnocchi (grote schelpjes)
- 16 gepelde, rauwe garnalen, ontdooid en drooggedept
- Olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- 1 rood pepertje, ontzaad en fijngehakt (voeg toe naar eigen smaak)
- 250 ml kook- of slagroom
- Handje Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 g verse pesto
- 100 g (baby)spinazie, gewassen en drooggedept
- 250 cherrytomaten, gehalveerd
Nodig
- Wokpan
- Pan om pasta te koken
om 00:39
Één van onze favoriete recepten!
om 17:26
Vandaag gemaakt, heerlijk hoor. We hebben er allemaal van genoten.
om 18:25
Hulde, heerlijk genoten. Ik kreeg veel complimenten maar die komen jou toe. Ik had bij Appje alleen een zak spinazie van 200 gram kunnen vinden en in zijn geheel toegevoegd. Dat was ook geen straf…
Nogmaals dank voor dit recept.
Groetjes uit Tiel
om 18:36
Appje moet zijn appie, albert heijn…
om 12:13
Als het gesmaakt heeft zijn de complimenten altijd voor chef Rien! 🙂 Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! 🙂
om 14:55
Ik ga dit vanavond maken! Ben benieuwd?
om 16:24
Wat zit er in het witte schaaltje naast de babyspinazie en boven de garnalen, want volgens mij staat dat wat er in het schaaltje zit niet tussen de overige ingrediënten of zie ik dit verkeerd?
om 10:47
Hoi Ingrid, dat is de Parmezaan. 🙂
om 14:32
Een heerlijk recept maar Gnocci zijn geen schelpen
om 18:09
Net dit recept gemaakt met fusilli en ooooo wat is het lekker.
Gaan we zeker vaker eten .
Dankjewel voor dit recept, inmiddels is jouw site mijn kookbijbel .
om 18:43
Mmmmmmm!! Nom nom nom!! Super lekker en super snel klaar!!
om 18:37
Mmmmm vanavond gemaakt met wat extra garnalen en spinazie. Smaakte verukkelukkeluk en was supersnel klaar. Zelfs dreumes van 1,5 zat (letterlijk) haar vingers erbij af te likken!
Thanks for sharing!
om 18:42
Oh wat heerlijk! Echte aanrader. Ik had er wel wat meer spinazie en garnalen door gedaan (toch over).
Ga het zeker vaker maken!
om 08:42
Leuk om te horen Josee!
om 21:31
Simpel, lekker en snel klaar. Weer een toppertje. Denk dat ik deze op de camping nog een keertje ga maken.
Groetjes Belinda
om 20:09
Dit is ook een van mijn favoriete pastagerechten Belinda. Hij verveelt nooit!
om 21:39
Vandaag gemaakt, en na de tweede of derde hap komt de smaak pas echt door, heerlijk gewoon, bedankt!
om 09:57
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Harrie! 🙂
om 05:27
Ik ontvang heel graag je nieuwsbrief!
om 13:45
Je kunt je hier inschrijven Nel: https://www.keukenliefde.nl/nieuwsbrief/
om 17:24
Het lijkt erop alsof de printfriendly knop bij dit recept niet werkt…..
Voor mij geen probleem, maar misschien handig om er even naar te kijken
om 09:56
Hoi Ronald, ik heb het even geprobeerd, maar hier werkt de knop gewoon …
om 16:37
Kun je dit recept ook met hollandse garnalen maken?
om 12:50
ja hoor, dat kan Anita. Hollandse garnalen zijn echter al gekookt, dus je hoeft ze niet meer te bakken. Ik zou ze pas op het allerlaatste moment aan de saus en pasta toevoegen.
om 21:28
Voor wat kan ik de spinazie vervangen? Normaal luwt ik dit maar nu tijdens mijn zwangerschap lust ik het niet
om 20:52
Een handje rucola of babyboerenkool kan ook Natalie. Of iets anders ‘groens’ wat je kan verdragen. 😉
om 12:38
Hallo Annemiek,
Misschien zie ik het over ’t hoofd, maar is er geen printversie van je recepten? Of kan ik alleen ‘alles’ uitprinten incl. reacties en zo? Heb enorm veel zin om deze garnalen pasta te maken!
Bedankt voor een tip,
Mieke
om 16:14
Hoi Mieke, helemaal onderaan elk recept staat een ronde en groene ‘Printfriendly’ knop. De foto’s kun je verwijderen door erop te klikken.
om 20:43
Echt zoooo lekker dit recept ik heb al andere recepten van je geprobeerd en waren allemaal heerlijk wat een kunstenares ben je
Volgende week geef ik een high tea voor een paar vriendinnen en ook al ben ik een Britse met nog bero kookboeken van mijn oma ga ik toch bakken volgens jouw recepten
Met enthousiaste groet Lisa
om 11:38
Hoi Lisa, wat leuk, een Engelse fan! 😉 Bedankt voor je mooie compliment. Ik vind het erg leuk om te horen dat je zo geniet van mijn recepten.
om 16:52
Dit was echt helemaal super!! Was riskant om het gelojk met gasten te eten zonder het zelf een keer te hebben uitgeprobeerd, maar ze vonden het allemaal SUPER! Ik had fijne fusilli I.p.v schelpjes, ging heel goed.
Dit recept houden we er in..dank je wel voor alle lekkere recepten. De goede uitleg met foto’s dat zet aan tot uit proberen!!
om 12:46
Hoi Ineke, wat leuk om te horen dat het iedereen gesmaakt heeft. Daar word ik altijd erg blij van. 🙂
om 19:27
Wat is dit smullen! Heerlijk!
om 18:01
Heb het vandaag gemaakt, om je vingers bij af te likken !
om 13:33
Ik wil mij graag aanmelden voor de nieuwsbrief maar mijn email adressen zijn ongeldig.
hoe kan dat want ik heb deze adressen al jaren. Bvd voor uw reactie.
om 15:05
Beste Her, ik heb er geen verklaring voor, maar ik heb je inmiddels handmatig aangemeld. 🙂
om 15:45
Lekker recept!
1 klein detail; Gnocchi zijn geen schelpen 😉 maar kleine aardappel-dumplings. De grote schelpen heten Conchiglione.
om 10:58
Bedankt Joël! De zak pastaschelpen die ik gebruikte heette gnocchi, omdat ze lijken op de bekende aardappelpasta-bolletjes ‘gnocchi’. Conchiglione is een pastasoort die de vorm van een schelpje heeft. En die kun je natuurlijk ook prima gebruiken voor dit recept! 🙂
om 18:16
Heerlijk! Inderdaad restaurantwaardig. Had geen spinazie in huis, dus eea geserveerd op een bedje van rucola. Ook lekker. Volgende keer probeer ik het met spinazie.
om 22:27
Heerlijk!! Heb ipv groene pesto Arrabbiata van Albert Heijn Excellent gebruikt. Resultaat was restaurant waardig!
om 10:06
Mmmm, klinkt goed Marjolein! Fijn dat het gesmaakt heeft.
om 13:13
Heerlijk!!! Van plan om dit met kerst te gaan maken,
voor de kids eventueel met kip een optie?
om 13:27
Hoi Jessica,
Kip i.p.v. garnalen kan prima, als je kids geen garnalen lusten. (Maar laat ze maar eens een garnaal proeven, de meeste kinderen – ook onze dochter – zijn er dol op!)
om 20:13
Fijn recept!’ Is super ontvangen hier…125ml slagroom is favoriet en zonder pesto….smaken komen beter uit de pesto vinden wij.
om 16:14
Wat ben ik blij met deze website vol heerlijke gerechten!! Inmiddels de pasta met garnalen in pesto-roomsaus ook al een paar keer gemaakt en wat hebben we gesmuld! Bedankt en ga zo door!
om 17:39
Graag gedaan Ingrid! Ik word altijd ontzettend blij van zulke reacties dus jij ook bedankt! 🙂
om 17:19
Is creme fraish ook geschikt.
Grts Syl