Bereiding
Verdeel de groenten in een enkele laag over twee met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk de groenten met een dun laagje olijfolie en bestrooi met zeezout. Schuif in het midden van de oven en grill 8 tot 10 minuten of tot de bovenkant begint begint te kleuren. Draai de groenten om, bestrijk opnieuw met olie en bestrooi met zout en bak nog eens 8 tot 10 minuten in de oven of tot ze mooi gegrild en zacht zijn.
Verhit ondertussen een kookpan met een scheut olijfolie en voeg de sjalot en knoflook toe. Fruit op laag vuur circa 5 minuten tot ze zacht en glazig, maar niet gekleurd zijn. Voeg de tomatenblokjes, balsamicoazijn en suiker toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met zeezout uit de molen.
Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking in een ruime pan met kokend water. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de tomatensaus toe aan de pasta en hussel door elkaar. Verdeel de pasta en gegrilde groenten over twee borden en garneer met wat rucola, pijnboompitten en Parmezaan. Druppel nog wat extra vierge olijfolie over de pasta en serveer.
om 15:16
Is er ook een alternatief voor aubergine?
om 15:38
Je kunt eventueel ook portobello’s grillen. Andere smaak maar ook erg lekker.