Bereiding
Breng een kookpan met water aan de kook voor de pasta. Bereid de pangritata en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en voeg de ui toe. Fruit op middelhoog vuur circa 2 minuten tot de ui zacht maar niet bruin is. Voeg de knoflook, chillivlokken en eventueel de ansjovisfilets toe en bak nog 2 minuten mee. Laat de knoflook niet bruin kleuren, dan krijgt hij een bittere smaak. Door de hitte in de pan zullen de ansjovisfilets helemaal wegsmelten en veel smaak afgeven. Breng de saus op smaak met zout en peper. Als je ansjovis toevoegt, pas dan op met extra zout, ansjovis is namelijk ook zout.
Voeg de tomatenstukjes toe en laat de saus afgedekt enkele minuten op laag tot middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de omschrijving op het pak.
Giet de pasta af (vang een kopje kookvocht op) en voeg toe aan de tomatensaus. Hussel door elkaar. Als de saus iets te dik is kun je wat van het opgevangen kookvocht toevoegen. Schep de pasta op borden en bestrooi met de pangritata. Serveer direct.
Deel je reactie