Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Pasta met venkel, bleekselderij en gamba’s
Dit verrukkelijke pastagerecht met venkel, bleekselderij en gamba’s flanste Johan ’s avonds na een lange werkdag even snel in elkaar. Waar ik op dat moment genoegen had genomen met één telefoontje naar Domino’s, ging mijn man de kelder in, op zoek naar ingrediënten om iets lekkers mee te maken.
Hij vond, hij kookte en overwon! Want een ontzettend lekker gerecht is dit!
Hoofdgerecht voor 3 personen
Ingrediënten
- 300 g pasta naar keuze
- 1 venkel, in dunne plakjes gesneden
- 1 ui, in halve ringen gesneden
- 1 stengel bleekselderij, geschild en in plakjes gesneden
- 3 dl droge witte wijn
- 1 laurierblaadje
- 350 g rauwe gamba’s, liefst ongepeld maar gepeld kan ook
- 4 el olijfolie
- Pijnboompitten, licht geroosterd
- Takje peterselie, fijngehakt
- Eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Breng de wijn in een pan aan de kook en voeg de groenten en het laurierblaadje toe.
Kook de groenten beetgaar en giet ze af, maar vang het kookvocht op.
Giet het kookvocht opnieuw in de pan en kook de gamba’s er kort in tot ze gaar zijn.
Giet de gamba’s af en vang het kookvocht weer op. Pel de gamba’s en leg ze bij de venkel.
Laat het kookvocht op hoog vuur tot de helft inkoken.
Kook ondertussen in een andere pan de pasta beetgaar en giet de pasta daarna af. Roer de pasta los met wat olijfolie om plakken te voorkomen.
Voeg de olijfolie toe aan het gereduceerde kookvocht en klop het even op.
Serveer de pasta met de groenten, gamba’s en schenk er wat kookvocht overheen. Garneer met de peterselie, pijnboompitten en eventueel wat geraspte kaas.
Als je net als wij buiten in de tuin, wat schitterende viooltjes hebt staan (gewoon in februari ja!), waarom zou je die dan niet gebruiken om je gerecht wat kleur te geven? Bovendien smaken ze heerlijk!
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Slanke recepten
Deel je reactie