Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Pasta-ovenschotel met aspergesoep
Soms heb je van die dagen dat je nergens zin in hebt.
Geen zin om boodschappen te doen.
Geen zin om te koken.
Maar wel zin om iets lekkers te eten!
Op zulke dagen ontstaan de meest bijzondere creaties in de keuken. Met een restje zelfgemaakte aspergesoep uit de koelkast en wat ongekookte macaroni, tover je in een handomdraai deze verrukkelijke pasta-ovenschotel op tafel!
Hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen
Ingrediënten
- 300 g macaroni
- 700 ml aspergesoep, (ik gebruikte zelfgemaakte aspergesoep)
- 75 g geraspte kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de ongekookte macaroni door de aspergesoep en verdeel over een ovenschaal. Bak 30 minuten in de oven en strooi dan de kaas erover. Bak nog 20 minuten verder, of totdat de bovenkant goudbruin is en de macaroni gaar.
Lekker met een groene salade erbij.
Eet smakelijk!
Tip
Wat met aspergesoep kan, kan vast ook met andere soep. Experimenteer er dus lekker op los met tomatensoep, broccolisoep, uiensoep, kippensoep enz. en maak jouw eigen verrukkelijke ovenschotel-soepcreactie! O, en voor wat extra vitamientjes gooi je er gewoon een handje fijngesneden groenten bij. Niet te moeilijk doen, alles kan en mag! Ik ben benieuwd naar het resultaat!
Lenterecepten, Ovenschotels, Seizoensrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Pastarecepten, Vegetarische recepten
om 15:58
Hoi Annemiek
Ik heb de pasta ovenschotel gemaakt met champignonsoep.
Hij was heerlijk.
Groetjes,Agnes
om 09:29
Bedankt voor je reactie Agnes. Leuk om te horen dat het ook met andere soep smaakt! 🙂