Pasta ovenschotel met champignons

Deze vegetarische pasta ovenschotel met champignons en paprika is supermakkelijk om te maken. Alle ingrediënten, inclusief de pasta, gaan rauw en ongekookt de ovenschaal in. Terwijl de oven al het werk doet kun jij rustig de tafel dekken, of lekker onderuitgezakt een boekje lezen. Serveer de pasta ovenschotel eventueel met een lekkere salade erbij. 

Meer lekkere ovenschotelrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Probeer dan ook deze KeukenLiefde favorieten:

Ovenschotels, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Vegetarische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(56 stemmen)
20 reacties

Deel je reactie

  1. Petra

    Vanavond heb ik deze ovenschotel voor het eerst gemaakt en ik vond het ook erg tegenvallen.Zoals ik in veel reacties lees erg veel vocht in de schaal,net alsof er nog iets mist om te binden.Ik gebruik altijd volkoren pasta en dat was ook niet goed gaar geworden.Dat zou ik een volgende keer dan voorkomen.De smaken zelf van champignons,ui en paprika vonden wij wel lekker.

  2. Dini

    Erg veel vocht in de schaal. Dus echt teveel water! Of er moet bindmiddel gebruikt worden! Is echt niet romig.
    Heb een paddestoelen bouillonblokje gebruikt, gaf een aangename smaak.
    Smaak was prima, maar heb wel dubbel zoveel kruiden gebruikt plus peper en nog wat zout. Kon je zo proeven dat het nodig was aan het vocht dat erover gegoten wordt.

    1. Hoi Dini, bedankt voor je reactie. Ik heb het recept inmiddels iets aangepast. 🙂

  3. Suzanne

    Het recept gisteren geprobeerd. Ik vond het erg tegen vallen. Vrij smaakloos. Vooral de champignons proef je en ik had het romiger verwacht

  4. Dhini

    Welke symbool/icoon in de oven gebruik je?

    Ps. Tip: Graag als je oven gebruik vermeld de icoon/symbool zodat ik weet welke.
    Bedankt!

    1. Ik gebruik altijd conventionele stand (dus streepje onder en boven) tenzij anders vermeldt.

  5. Jim

    Heb nu voor de tweede keer in de oven zitten….maar de saus blijft waterig ondanks minder water gebruikt…..
    Wat doe ik verkeerd?

    1. Hoi Jim, je zou nog iets minder water kunnen gebruiken of de champignons van tevoren even aanbakken zodat ze een deel van het vocht verliezen.

  6. Trudy Hendriks

    Geprobeerd. Het was heerlijk. Ik zou alleen iets minder water gebruiken.

  7. Els Hinnen

    Hoi,
    Welk soort room kan je het beste gebruiken?
    Slagroom, kookroom of crème freche?
    Groetjes Els

    1. Hoi Els, ik gebruikte slagroom, maar je kunt ook kookroom gebruiken.

    2. Jopie

      Lijkt me heerlijk! Zou je er ook stukjes rauwe kipfilet aan toe kunnen voegen of zouden die te droog worden?

      1. Denk dat dat prima kan!

  8. Michelle

    Hi!

    Alles staat klaar om het recept te maken, behalve de room ? Heb je een idee waarmee ik dat zou kunnen vervangen?

    Groetjes,

    1. De room is niet echt te vervangen Michelle want het is de basis voor je saus. Je zou eventueel wel zelf een bechamelsaus kunnen maken van boter, bloem en melk.

  9. Diana

    Deze ga ik vanavond proberen. Wat voor soort bouillon tablet moet erin? Of maakt dat niet uit?

    1. Maakt niet uit Diana, gewoon die jezelf lekker vindt, of die je in huis hebt. 🙂

  10. Klinkt goed! dat gaan we eens proberen!

    1. Albert

      Geprobeerd, niet verkeerd maar ook niet super lekker, ik den dat de bouillon wel wat minder mag, de helft misschien wel. Ook lijkt er iets te missen. Maar het super gemakkelijk en bijna geen afwas.?

      1. Claudia

        Hoi Albert,

        Over het algemeen gebruikt men meer kruiden wanneer men room gebruikt. De room zwakt de kruiden af. Misschien dat je er wat peper kunt toevoegen… En dan zou ik persoonlijk 2 a 3 x zoveel kruiden gebruiken. Maar dat moet je even uitproberen.

        Hoop dat je hier wat aan hebt.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde