Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Pasta ovenschotel met doperwten en spekjes
Na het grote succes van de pasta ovenschotel met broccoli en ham, heb ik nu een minstens zo lekkere variant hierop. Een heerlijke pasta ovenschotel met doperwten en knapperig uitgebakken spekjes. Door de extra toevoeging van crème fraîche ontstaat een romige en heerlijke saus.
20 minuten + 25 minuten oventijd
Ingrediënten
- 500 g pasta
- 300 g doperwten
- 1 bekertje crème fraiche
- 6 el tomatenketchup
- Bakje magere spekblokjes
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 handen geraspte kaas
Verder nodig
Ovenschaal
Bereiding
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg dan de pasta toe. Roer even door en voeg een snufje zout toe. Kook de pasta zonder deksel vier minuten en voeg dan de doperwten toe.
Kook nog een minuut en giet dan de pasta en doperwten af. Vang een kopje van het kookvocht op. Doe de pasta, doperwten, het kookvocht, crème fraîche en ketchup in een grote kom en roer even door.
Bak ondertussen de spekjes op laag vuur langzaam uit. Voeg de ui en knoflook toe als het spek licht begint te kleuren en bak totdat de ui zacht is.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Voeg het ui-spekmengsel en de helft van de kaas toe aan de pasta en roer goed door. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Vet de ovenschaal in. Schep de pasta in de ovenschaal en bestrooi met de overige geraspte kaas.
Bak ongeveer 20 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is.
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Ovenschotels, Seizoensrecepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Pastarecepten
om 23:36
Het ziet er heel lekker uit
om 18:31
Waar is die pasta soort te koop?
om 11:54
In de toko of een Poolse supermarkt, maar misschien ook in een Jumbo, AH of andere supermarkt. Maar in principe kun je elke pastasoort gebruiken die je maar wilt.
om 19:28
Ik heb de ovenschotel deze avond voor het eerst geprobeerd met fusilli. Heeft zeer gesmaakt! Gaan we nog eens maken.
om 11:32
Leuk om te horen Joyce! 🙂
om 16:34
Wij zijn echt helemaal weg van pasta en de oven schotels pasta of de pasta sausen van keuken liefde mmmmmm
om 11:55
Aaah, superleuk om te horen! 🙂
om 11:09
Ben erg benieuwd.
Vraag me alleen wel af waarom er 500 gram pasta voor 4 personen is gebruikt.
Kan ik ook minder doen? (aan de hand van het maatbekertje van voedingswijzer)
om 11:14
Hoi Evelien, natuurlijk kun je minder gebruiken, geen probleem!
om 19:49
Hoi hoi, dit klinkt als een lekker recept. Maar kan ik de ketchup weglaten of door iets vervangen (bijv tomaatpasta)? Ik eet nl nooit ketchup dus dan heb ik bijna een hele fles voor niks staan…
om 21:49
Hoi Elly, een blikje tomatenpuree of tomatensaus kan eventueel ook.
om 15:09
Gisteren gemaakt, beetje wél mijn eigen variatie
Paar ingedrienten vervangen zo;
crème fraiche door volle yoghurt, spekjes door kipfile
Tomaten ketchup door hete papaprika puree
Extra groente bij gedaan 2 tomaten
Prei en snijbonen (had nog paar liggen)
Was heeeeeerlijk smullen , chapeau mijn dank voor het delen
Uw over heerlijke recept!
om 10:26
Superleuk om te horen dat het gesmaakt heeft en dat je er je eigen draai aan hebt gegeven. Zo hoort het! 🙂
om 13:51
Heel lekker! Had nog een half preitje over dus ook toegevoegd. Ga hem opschrijven.
om 14:55
Een prei hoort erbij… Heerlijk Roxanne!
om 08:31
Gisteren gemaakt. In plaats van spekjes ham gebruikt. Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar!
om 11:22
Ham is zeker een goed alternatief voor spek, goed idee Bianka!
om 18:00
Zojuist dit gerecht gemaakt en het was echt heerlijk!! groot succes hier in huis
om 07:18
Erg fijn om te horen Angelique! 🙂