Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta.
Smelt in een kookpannetje de boter. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten, al roerend, op laag vuur mee om te laten garen. Voeg langzaam de bouillon bij de roux en breng al roerend aan de kook. Laat de saus 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer de room door de saus.
Voeg de pasta toe aan het kokende water en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de pasta 5 minuten. Giet de pasta af en laat uitlekken.
Hussel de pasta, prei, champignons en ham in een kom door elkaar en verdeel over de ovenschaal. Giet de saus eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas. Bak in het midden van de oven 20 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
om 22:15
Erg lekker. Voor 3/4 personen heb ik wel de hoeveelheden iets aangepast. Voor de saus 60 gram boter en 60 gram bloem.
500 gram fusilli, 300 gram hamblokjes en 150 gram salami extra.
om 19:43
Zeer lekker maar vond saus wat slap
om 16:59
Dit staat nu in de oven, ben erg benieuwd
om 06:53
Wat kun je als vervanging voor de prei gebruiken?
om 10:13
Doperwten, lente-ui, of kleingesneden sperziebonen, broccoli of bloemkool. Kan eigenlijk allemaal!
om 19:12
Recept meteen geprobeerd, zeker een aanrader. Lekker recept!
om 08:35
Leuk om te horen Hanno! 🙂
om 16:20
lijkt me erg lekker, gaan we zeker ook eens maken.
om 15:16
Vanmiddag gemaakt ben benieuwd.
Vond de saus wat dun maar moest schatten wat 30 gram bloem was.