Ingrediënten
- 250 g penne
- 30 g ongezouten roomboter
- 30 g bloem
- 250 ml halfvolle of volle melk
- 250 ml groentebouillon
- Snufje nootmuskaat (vers geraspt mag ook)
- 15 g basilicum, fijngesneden
- 200 g diepvrieserwten
- 300 g zalmfilet, zonder huid, in (niet te kleine) blokjes gesneden
- 70 g Parmezaan, geraspt
Verder nodig
- Ovenschaal
om 19:57
Hallo Annemiek,
Kun je deze maaltijd ‘s middags klaarmaken en in de avond alleen opwarmen in de oven?
Groet Monique
om 10:47
Ja hoor, dat kan!
om 20:27
Hallo Annemiek; kan ik de saus ook dag van te voren maken?
om 10:47
Dat kan zeker Lia.
om 18:38
Goedendag, ik vind de verhouding boter, bloem en vocht niet helemaal kloppen.
Had een waterige saus met deze verhoudingen . Of heb ik iets gemist?
om 09:43
Hoi Adrienne, ik vermoed dat je dan te weinig boter en bloem hebt gebruikt. Ik heb het recept iets aangepast en nu het aantal grammen i.p.v. eetlepels erbij vermeld. Zo zou het moeten lukken. PS De saus hoort wel iets dunner te zijn dan een normale bechamelsaus.
om 20:04
Hier ook geen erwten fans. Vandaag gemaakt met beetgare broccoli. Super lekker! Wel wat meer saus gemaakt 😉
om 23:11
Ik hou niet van doperwten. Wat kan ik dan gebruiken?
om 11:10
Hoi Maaike, een handje verse (even grof hakken) spinazie is ook lekker om door de saus te roeren!
om 17:44
Hallo Annemiek! Kun je i.p.v. zalm ook vlees gebruiken, en zo ja, wat is dan het lekkerste? Alvast bedankt! Monique
om 08:53
Kip is ook lekker. Die zou ik wel even heel kort aanbakken (dus niet garen) en dan bij de pasta met saus.