Bereiding
Maak de pesto
Doe de basilicum samen met de helft van de Parmezaan (de andere helft is voor garnering), pijnboompitjes, knoflookteen en een flinke scheut olijfolie en zonnebloemolie in de keukenmachine of hakmolen. Mix fijn tot een gladde pesto. Als je de pesto te dik vindt voeg dan nog een extra scheut olijfolie en/of zonnebloemolie toe. (Zonnebloemolie maakt de pesto milder en zachter van smaak.) Breng de pesto op smaak met zout en peper.
Kook de pasta volgens de omschrijving op het pak beetgaar. Giet de pasta en laat uitlekken in een vergiet. Doe de pasta samen met de pesto (gebruik zoveel als je zelf lekker vindt) terug in de pan en hussel om. Verdeel de pasta pesto over vier borden en garneer met de tomaatjes, mozzarella, olijven, Parmezaan en rucola.
Eet smakelijk!
Tip 2
Rooster de gehalveerde cherrytomaatjes (besprenkeld met balsamicoazijn, olijfolie en een draai zeezout) enkele minuten in de oven op 200 graden, totdat ze iets zachter zijn. Dan smaken ze nóg zoeter!
Deel je reactie