Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Pasta pesto met kip
Gesponsord — Zit je er klaar voor?
Het is tijd om mijn favoriete pastarecept met je te delen!
Oké, oké, ik weet dat ik van alle pastarecepten zeg dat ze mijn favoriet zijn — ik ben nou eenmaal een enorme pastakont! —, maar deze pasta pesto is toch wel een onovertroffen klassieker. Om het verrukgeluk helemaal compleet te maken, voeg ik ook nog wat in pesto gemarineerde kip toe. Jam!
Je kunt voor dit recept natuurlijk zelfgemaakte pesto gebruiken, maar als je even geen zin hebt om dat te maken — helemaal geen schande, het overkomt mij ook —, dan kan ik je de pesto van Saclà aanbevelen. Dit Italiaanse familiebedrijf zit gevestigd in Piemonte, waar ook de basilicum voor hun pesto vandaan komt. Met de pesto van Saclà haal je dus echt de smaak van Italië in huis! Saclà heeft verschillende pesto varianten in hun assortiment. Voor dit gerecht koos ik de pesto met rucola. Die heeft een lekker pitje, en omdat er ook basilicum in zit, is hij heerlijk aromatisch. Samen met wat room is dat de basis voor een verrukkelijke pesto-roomsaus om je vingers bij af te likken!
Hoofdgerecht voor 4 personen — 15 minuten + 1 uur marineren — geschikt om in te vriezen
Ingrediënten
- 400 g penne
- 400 g kipfilet
- 1 pot Pesto alla Rucola van Saclà à 190 gram
- 75 g pijnboompitten
- 200 ml room (kookroom, of slagroom)
- 75 g Parmezaan, of pecorino
- 75 g rucola
- 100 g cherrytomaten, in vieren gesneden
Bereiding
Snijd de kip in middelgrote stukken en meng in een kom met de helft van de pot Pesto alla Rucola. Dek af en zet zolang opzij. (Voor een extra lekkere smaak laat je de kip een uur, maar nog liever een hele nacht in de koelkast marineren.)
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Blijf erbij, want ze verbranden snel! Schuif de pijnboompitten op een bord en zet opzij.
Breng een grote pan met water en een snuf zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Verhit ondertussen een koekenpan en bak de kip op hoog vuur goudbruin — bak de kip nog niet helemaal gaar, want hij gaart straks verder in de saus. Voeg de overige pesto uit de pot, de room en Parmezaan (houd wat Parmezaan achter voor garnering) toe aan de kip. Kook zachtjes verder, totdat de saus iets is ingedikt en de kip gaar is.
Giet ondertussen de pasta af en vang een soeplepel van het kookvocht op. Voeg de pasta toe aan de saus, samen met de rucola en de cherrytomaten. Voeg indien nodig wat van het opgevangen kookvocht toe om de saus iets te verdunnen.
Schep goed om.
Schep de pasta op borden en garneer met de achtergehouden Parmezaan en pijnboompitten.
Eet smakelijk!
Dit artikel is gemaakt is samenwerking met Saclà
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Pastarecepten
om 16:51
Gisteren gemaakt. Wel met zelfgemaakte pesto (half basilicum, half rucola). Heerlijk van gegeten. Ga dit maken en opdienen bij de kerstmaaltijd.
om 07:14
Klinkt goed!
om 18:12
Heerlijk gegeten! En zo makkelijk en snel klaar!
om 17:49
net gegeten was weer een heerlijk lekker gemakkelijk snel klaar recept!
om 18:14
Leuk om te horen Wilma! ?
om 15:28
Kan je dit ook koud eten ? ???
om 15:51
Ja hoor dat kan, maar warm is hij wel het lekkerst.
om 22:09
Het was héél lekker ( warm ) . Toch bleef bij mij de pesto wel de bovenhand houden en had ik niet zo een lichtbruine saus ?
om 10:20
Hoi Mathy, leuk om te horen dat het heeft gesmaakt. 🙂 De hoeveelheid pesto kun je ook verminderen hoor, dan is hij minder aanwezig maar geeft toch veel smaak.
om 23:24
Dat zal voor de volgende keer zijn . Ik had nu de Ingrediënten gebruikt zoals beschreven ??
om 14:51
Kon de pesto die jij aangeeft niet bij ons vinden in de winkel… dus nu maar de pesto genovese erdoorheen! Zal vast ook erg lekker zijn ?
om 18:46
Het was heerlijk! Ik heb nog een zak verse spinazie erbij gedaan, was ook erg lekker :).
om 11:18
Goedemorgen!
Had het gisteren gemaakt we hebben er van gesmuld!
Bedankt?
om 18:32
Vandaag je recept gemaakt, uiteraard wel met zefgemaakte pesto, want dat is bijna net zo snel gemaakt als een potje opendraaien… het was heerlijk!!
om 19:11
Superleuk om te horen dat het gesmaakt heeft Esther! 🙂
om 13:31
Heb je nog een suggestie voor extra groenten die erdoor kunnen?
om 10:03
Groene groenten passen er over het algemeen goed bij zoals broccoli, sperziebonen, peulen, enz. Ook heeft Saclà potjes met gegrilde groenten die heerlijk bij dit gerecht passen.
om 20:10
ik heb rode pesto kan je die ook gebruiken?
om 20:57
Hoi Patricia, Saclà heeft ook rode pesto en een heerlijke rode pesto met ricotta. Beide kun je in dit recept gebruiken.
om 18:02
Tegenwoordig kan je ook verse pesto kopen (A)
Ik ga het zometeen maken, zin in!
om 10:58
Leuk Elisa! Hoop dat het gesmaakt heeft. 🙂
om 21:51
Vandaag de pasta gemaakt; erg lekker, maar ik ga hem toch nog een keer proberen met zelfgemaakte pesto. De helft basilicum en de helft rucola. De Sacla pesto was wel te eten, maar toch. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een pesto in een potje gevonden waarvan ik zeg oh wat heerlijk.
Even iets anders: geschikt om in te vriezen. De hele handel of alleen de saus met de kip. Ik heb nu de rucola er al door helaas.
om 09:37
Hoi Gerda, je kunt de hele pasta prima invriezen.
om 12:02
Gisteravond deze heerlijke pasta pesto voorgeschoteld aan familie, de pan werd volledig leeggeschraapt. Erg lekker!
om 11:51
Haha, dat hoor ik graag, leeggeschraapte pannen! 🙂
om 19:24
Superlekker!!
om 10:17
Lekker hoor, heb het voruge week gemaakt! Vandaag weer maar heb nog potje pesto alla genovesa staan, kan ik dat er ook voor gebruiken?
om 15:40
Ja hoor, dat kan Linda! 🙂
om 16:46
Wat een heerlijk recept. We hebben lekker gesmuld zelfs de kinderen. Fan van je site hoor!
om 14:56
Leuk om te horen Monique! 🙂
om 20:32
Heerlijk recept we hebben gesmuld ??
om 15:17
Dat is fijn om te horen Carolien! 🙂
om 22:23
Waar verkopen ze de pesto van Sacla?
om 10:00
AH en Jumbo verkopen ze zowieso.