Bereiding
Doe de kipfiletblokjes in een kom en meng met 2 el pesto. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur, tot maximaal een nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en zeezout. Zet de schaal in het midden van de oven en pof de tomaten circa 10 minuten, of totdat ze openbarsten. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Kook de pasta beetgaar in een ruime pan met water volgens de omschrijving op het pak. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukken van circa 3 cm. Voeg de asperges de laatste minuut van de kooktijd toe aan de pasta.
Verhit — ondertussen als de pasta kookt — een koekenpan met wat olie. Voeg de knoflook en chilipeper (zie onderstaande tip) toe en bak op laag vuur totdat de knoflook begint te kleuren. Voeg de gemarineerde kipfilet toe en bak op middelhoog vuur totdat de kip half gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de overige pesto, room en parmezaan toe. Roer door en laat de saus zachtjes even doorpruttelen.
Giet de tagliatelle en groene asperges af en voeg direct toe aan de saus. Hussel om en serveer direct.
Serveer de pasta pesto met de gepofte cherrytomaten, parmezaan en eventueel wat geroosterde pijnboompitten.
om 14:54
Ik kon geen verse asperges krijgen en nam diepvries mee. Moet ik die ook voorkoken of bevroren erdoor heen doen??
om 14:51
Hoi Esmar, ik zou even lezen achterop de verpakking wat de kooktijd is. Die tijd aanhouden en meekoken met de pasta.