Bereiding
Breng een ruime kookpan met water aan de kook. Voeg de penne toe aan het kokende water en kook ze beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Voeg de laatste 6-8 minuten van de kooktijd de sperziebonen toe en kook mee.
Verhit ondertussen een grote koekenpan met een scheut bakboter en laat uitbruisen. Bestrooi de kip met zout en peper en doe in de koekenpan. Bak op hoog vuur rondom goudbruin en net gaar. Schep de kip uit de pan en houd warm. Voeg de cherrytomaten toe aan het bakvet in de koekenpan met bak 2 minuten tot ze iets zachter zijn. Voeg de pesto en room toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen tot hij iets is ingedikt.
Giet de pasta en sperziebonen af en roer samen met de kip en basilicum door de pestosaus. Serveer indien gewenst met geraspte Parmezaan.
Deel je reactie