Bereiding
Snijd de kipdijfilets in middelgrote stukken en doe ze in een kom met de pesto. Schep goed, dek af en zet in de koelkast. Laat minimaal 1 uur tot maximaal een nacht marineren.
Gegrilde groenten
Snijd de courgette en aubergine in niet te dunne plakken. Bestrijk de courgette en aubergine met olijfolie en grill ze aan beide kanten in een hete grillpan. Leg ze op een bord en bestrooi met wat grof gemalen zeezout. Rooster de paprika’s boven de vlammen van je gasfornuis, totdat de schil zwart is. Laat de paprika’s iets afkoelen, totdat je ze kunt vastpakken en trek dan het zwarte schilletje van de paprika’s af. Snijd ze in stukken.
Je kunt de courgette, aubergine en paprika’s ook tegelijk in de oven roosteren. Snijd ze dan in evengrote stukken en spreid ze uit over een bakblik. Hussel om met wat olijfolie en rooster ze onder een hete ovengrill, of op heteluchtstand op 200 graden totdat ze zacht zijn.
Pasta pesto
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Schep op een bord en zet opzij.
Breng een ruime pan met water aan de kook voor de pasta. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en voeg de ui toe. Fruit de ui zacht. Voeg de kipdijfilet toe en bak op hoog vuur even mee, totdat de kip begint te kleuren. Voeg de kookroom toe, breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Doe de deksel op de pan en laat de kip heel zachtjes in de saus pruttelen.
Doe de pasta in de pan met kokend water en kook beetgaar. Giet de pasta af en voeg direct toe aan de kip. Hussel goed om. Schep de pasta op borden.
Serveer met de gegrilde groenten, pijnboompitten, rucola en bestrooi met parmezaan.
Deel je reactie