Bereiding
Verwijder de groene stengels en harde onderkant van de venkel. Snijd de venkel doormidden en snijd deze ook weer doormidden. Snijd de venkel fijn.
Breng een pan met water aan de kook voor de pasta. Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de sjalot op laag vuur tot hij zacht is. Voeg de venkel toe en breng op smaak met zout en peper. Bak de venkel op laag tot middelhoog vuur tot hij zacht is. Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe.
Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet de pasta af en doe in een kom samen met de ui en venkel. Rasp de sinaasappel. Schil de sinaasappel en snijd de partjes uit de vliesjes. Voeg de sinaasappelrasp en vrijgekomen -sap (houd de partjes achter voor garnering) toe aan de pasta samen met de overige ingrediënten (houd de rucola achter). Je hoeft niet alle citroensap te gebruiken, ik gebruikte het sap van een halve citroen. Voeg ook de olie uit het blikje tonijn toe, die geeft een lekkere smaak. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Schep de pastasalade op een mooie schaal en garneer met de rucola en sinaasappelpartjes.
Deel je reactie