Deze pastaschotel met zalm, courgette en roomsaus is een echte familiefavoriet. Iedereen is er dol op! Bovendien is hij makkelijk om te maken. Omdat zalm snel gaar is voeg je deze rauw toe, hij gaart in de oven. Je kunt ook lekker variëren. Vervang bijvoorbeeld de courgette eens door kort voorgekookte broccoliroosjes. Het kookvocht van de broccoli kun je (met een bouillontablet erbij) als bouillon gebruiken voor de roomsaus, dat geeft een extra lekkere smaak aan de saus.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie.
Kook de pasta beetgaar in een ruime pan met licht gezouten, kokend water. Spoel de pasta af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Hussel om met een scheutje olijfolie zodat hij niet gaat plakken.
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de courgette en paprika op hoog vuur tot ze iets zachter zijn, ze garen straks verder in de oven. Voeg als ze bijna goed zijn de knoflook toe en warm kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
Smelt de boter in een kookpan en voeg de bloem toe. Laat de bloem al roerend op laag vuur een paar minuten garen, niet laten kleuren. Als het mengsel naar koekjes begint te ruiken is de bloem gaar. Voeg de melk en bouillon toe en breng al roerend met een garde aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer de dille door de saus.
Roer de pasta, groenten en rauwe zalmblokjes door de saus en schep alles in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en beleg met plakken tomaat.
Bak in het midden van de oven 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Garneer voor serveren met verse basilicum.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 16:39
Wanneer doe je de knoflook erin? Bij de groente meebakken?
om 16:42
Hoi Mandy, ik heb het er nu bijgezet, idd met de groente meebakken. Bedankt voor je reactie!
om 18:55
Vanavond gegeten en het was heerlijk!