Ingrediënten
- 4 pasteibakjes
- 100 g crème fraiche
- 1 ei
- Bosje tuinkruiden, (ik gebruikte bieslook, peterselie en dille), fijngehakt
- 40 g gerookte zalm, in reepjes gesneden
- 35 g diepvries doperwten
Nu het bijna Pasen is zie je in de winkel weer van die leuke pasteibakjes in de vorm van een paashaas liggen. Daar wilde ik iets mee doen. Ik besloot de ragout achterwege te laten en de pasteitjes te vullen met zalm, doperwten en een romige quichevulling van crème fraîche en ei. Een leuk voorgerecht om tijdens het paasdiner te serveren, of zet ze op tafel tijdens de paasbrunch.
Je kunt deze pasteitjes met zalm en doperwten voorbereiden door ze eerder al af te bakken en later afgedekt met aluminiumfolie weer op te warmen in de oven. Of bereid ze voor tot en met stap 2 hieronder zodat je moment suprême snel klaar bent.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie