Bereiding
Een dag van tevoren
Leg de kalkoenfilet in een pan en voeg zoveel water toe, totdat de filet onderstaat. Voeg de bouillontablet en laurierblad toe en breng tegen de kook aan. Draai het vuur heel laag als het water bijna kookt en gaar de kalkoen circa 5 minuten in het hete water. Zet het vuur uit en laat de kalkoenfilet in het hete water afkoelen. Zet de pan afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Op de dag zelf
Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de kalkoenfilet uit de bouillon en snijd fijn — als het vlees nog niet helemaal gaar is dan is dat niet erg, hij gaart straks verder in de ragout. Zeef de bouillon en vang op.
Laat het bladerdeeg ontdooien, maar nog niet helemaal. Steek uit het midden van 4 plakjes bladerdeeg een ster met de uitsteker, maar laat de ster in het bladerdeeg zitten. Leg een plakje bladerdeeg met ster bovenop een plakje bladerdeeg zonder ster. Doe hetzelfde met het andere bladerdeeg. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk de bovenkant dun met losgeklopt ei. Bak de pasteitjes 30 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.
Verhit een pan met de boter en voeg de sjalot toe. Fruit zacht op laag vuur. Voeg de bloem toe en verwarm al roerend circa 5 minuten op laag vuur om de bloem te laten garen. Voeg al roerend 300 ml gezeefde bouillon toe, of net zoveel totdat je een dik, gebonden saus hebt. Voeg de champignons en room toe en verwarm circa 10 minuten op middelhoog vuur, totdat de champignons zacht zijn. Roer tot slot de kalkoen en peterselie door de ragout en warm nog even door.
Haal de pasteitjes uit de oven en snijd voorzichtig de sterretjes eruit. Druk het bladerdeeg in het pasteitje iets naar beneden, zodat je een bakje krijgt. Vul de bakjes royaal met kalkoenragout en leg het bladerdeegsterretje er bovenop.
om 20:54
Wat schrijf je dat leuk over je moeder.
Dank voor dit recept en van je moeder.
Fijne dagen. Ik geniet van je recepten.
Groetjes van Riny